Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Världsmästarpris till HRF:s bok

Boken om Hotell- och restaurangfackets historia, Kampen bakom svängdörrarna, vann priset för "Best food literature" under VM i måltidslitteratur i Malaysia.

Publicerad 22 maj 2006

Kampen bakom svängdörrarna – historien om Hotell- och restaurangfacket, av Lennart Jarnhammar, har vunnit pris för Worlds best food literaure. Priset delades ut i helgen under den årliga Gourmand World Media Awards i Kuala Lumpur, Malaysia.

Boken är både en historisk skildring av branschen och en berättelse om Hotell- och restaurangfackets framväxt. Den bygger till stor del på material från förbundets arkiv.

Priset är inte det första boken har fått. Förra året utsågs den till Årets bästa måltidslitteratur alla kategorier av Måltidsakademiens bibliotekstiftelse. Utmärkelsen innebar en plats i Gourmand World Media Awards i år.

Fakta: World Media Awards
Grundades 1995 och har delats nästan varje år sedan dess. Tanken med priset är att belöna duktiga matboksförfattare och att hjälpa läsare att sålla bland de mängder av måltidslitteratur som publiceras varje år i världen. År 2005 hölls tävlingen i Grythyttan i Sverige.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.