Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Varannan hotell- och restaurangelev skulle välja annat program

Hotell- och restaurangprogrammets elever är nöjda med sin utbildning. Men de flesta skulle inte välja samma program om de fick välja om. Det visar en ny undersökning från LO och Lärarnas riksförbund.

Publicerad 14 mars 2007

Gymnasieskolans hotell- och restaurangprogram ger användbara kunskaper och erbjuder bra praktik. Det tycker merparten av eleverna som tagit studenten från programmet, och intervjuats på uppdrag av LO och Lärarnas riksförbund.

Hela 83 procent av de tillfrågade var ganska nöjda eller mycket nöjda med utbildningen. Tjejerna var något mer positiva än killarna. Mest nöjda bland de yrkesförberedande programmen var eleverna från fordonsprogrammet och industriprogrammet.

På frågan om de skulle välja samma program om igen var dock hotell- och restaurangeleverna mest negativa. Nästan hälften av dem svarade att de inte skulle välja hotell- och restaurangprogrammet om de fick välja om.
Mest positiva var eleverna från det estetiska programmet.

Källa: Rapporten Vägval för yrkesutbildningen

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här