Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Varannan elev har jobb tre år efter studenten

Nästan hälften av eleverna som gick ut hotell- och restaurangprogrammet år 2001 hade fått jobb efter tre år.

Publicerad 12 juni 2008

Det är Högskoleverket som har undersökt hur det har gått för de elever som tog examen år 2001, både från gymnasium och högskola. Av gymnasiestudenterna klarade sig elever från fordon-, energi- och industriprogrammen bäst. Av dem hade ungefär sju av tio fått jobb år 2005.

Svårast var det för studenterna från barn- och fritidsprogrammet samt esteterna. Knappt en tredjedel av dem hade jobb efter tre år.

Hotell- och restaurangeleverna klarade sig relativt bra. Hälften av killarna och något färre av tjejerna hade etablerat sig på arbetsmarknaden tre år efter studenten, enligt statistiken. Då är bara de som tjänade mer än 170 500 kronor på ett år inräknade. Det innebär att de som tjänade mindre än 14 000 kronor i månaden, eller som var arbetslösa någon gång under året, inte räknas som etablerade.

Statistiken visar också att 3 procent av högskolestudenterna, och 2 procent av de som doktorerat, arbetade i hotell- och restaurangbranschen tre år efter examen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här