Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Våldtäktsdömd krögare fälld även i hovrätten

Det blev ännu en fällande dom för den Helsingborgskrögare som i våras dömdes för att ha våldtagit en servitris på sin krog. Hovrätten fastställde även straffet på två års fängelse och skadestånd.

Publicerad 17 januari 2012

Krögaren dömdes i maj förra året till fängelse för våldtäkt och misshandel av en ung kvinna anställd som servitris på hans krog. Våldtäkten skedde redan år 2007, men anmäldes inte till polisen förrän tre år senare.

Det var efter att kvinnan av en slump träffat krögaren på en annan Helsingborgskrog som hon bestämde sig för att gå till polisen. Mannen ska vid det tillfället ha slagit kvinnan och varnat henne för att anmäla.
I tingsrätten dömdes han därför för både våldtäkt och misshandel.

Krögaren överklagade domen till hovrätten. Han nekar till alla anklagelser och säger att de båda hade frivilligt sex år 2007. Mannen menar också att han var hemma hos sin familj hela den kväll år 2010 som servitrisen blev misshandlad.
 
Hovrätten bedömde dock kvinnans berättelse som mer trovärdig och fastställde tingsrättens dom. Krögaren ska nu sitta två år i fängelse och betala 90 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här