På menyn Dryck

Våga testa något nytt!

En nyhet som Weingut Landmann Alpensegler Pinot Noir Organic eller en lite ny stil, som Pieropan Soave Classico – här är Ulrika Karlssons vinval för dig som vill ha omväxling.

Publicerad 15 februari 2025
Våga testa något nytt!
Tre trevliga val från klassiska vinländer! Foto: Colourbox

En nyhet i sortimentet som Weingut Landmann Alpensegler Pinot Noir Organic? Eller ett vin i en för dig ny stil, som Pieropan Soave Classico – här är några goda viner som du kanske inte testat tidigare!

Weingut Landmann Alpensegler Pinot Noir Organic, Tyskland, 2332
Weingut Landmann Alpensegler Pinot Noir Organic, Tyskland, 2332

2022 Weingut Landmann Alpensegler Pinot Noir Organic, Tyskland, 2332, 149 kr, 750 ml.
Spännande nyhet i sortimentet som är en ”mångsysslare” i matsammanhang. Pinot noir matchar brett.
Passar till fisk, gröna rätter, ljust kött och smakrikt vilt funkar druvan perfekt. Balanserad syra, mörka bär och kryddiga fat dominerar.

2022 Château Tirecul La Gravière Les Pins, Frankrike, 20107
2022 Château Tirecul La Gravière Les Pins, Frankrike, 20107

2022 Château Tirecul La Gravière Les Pins, Frankrike, 20107, 119 kr, 375 ml
Mitt favoritvin till blåmögelost, gärna gorgonzola eller Kvibille Ädel.
Vinets finstämda sötma matchar sältan i ost. Här är det intensiva toner av torkad persika, vita russin och marsipan som mynnar ut i lång eftersmak. 5 cl per person räcker gott.

Pieropan Soave Classico, Italien, 20108
Pieropan Soave Classico, Italien, 20108

2023 Pieropan Soave Classico, Italien, 20108, 149 kr 750 ml
Vinvärlden rymmer enorm bredd, min rekommendation är att våga prova nytt bland druvor och stilar. En av Soaves bästa producenter bjuder på okomplicerad drickglädje fylld av krispig syra, gula äpplen, piggelin och pepparmynta i finfin balans. 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här