Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Upprensning i medlemsregister gav färre a-kassemedlemmar

Hotell- och restauranganställdas a-kassa har färre medlemmar än de tidigare trott. Det står klart efter byte till nytt register.

Publicerad 25 april 2007

För en tid sedan bytte Hotell- och restaurangfacket och a-kassan medlemsregister. Efter en kontroll i samband med detta framkom att kassan inte har lika många medlemmar som de tidigare trott. Det beror på att kassans totala antal medlemmar tidigare har räknats fram på ett felaktigt sätt. Den tidigare siffran 71 000 medlemmar i a-kassan stämmer inte utan har fått revideras till 65 400 medlemmar.

– I det nya systemet är medlemmarna indelade på ett bättre sätt och de siffror vi nu har tagit fram stämmer med verkligheten, säger Anna-Lena Lundh, föreståndare för Hotell- och restauranganställdas a-kassa.

Mellanskillanden mellan den tidigare siffran och den nya är på 5 000 medlemmar. Denna grupp består av pensionärer, studerande och andra som jobbat för lite för att få vara med i kassan eller inte jobbat alls och därför inte heller har rätt till a-kassa. Dessa personer har i det gamla registret av oklar anledning felaktigt rapporterats som kassamedlemmar. Det gamla registret har funnits sedan 1998 och är gemensamt för a-kassan och Hotell- och restaurangfacket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här