Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Färre arbetslösa i a-kassan

Mellan januari och mars sjönk antalet arbetslösa i Hotell- och restauranganställdas a-kassa med nästan 1 000 personer. Även de deltidsarbetslösa blev färre.

Publicerad 13 april 2007

I mars var 5 473 medlemmar i Hotell- och restauranganställdas a-kassa arbetslösa, enligt Ams. Det är nästan precis 1 000 färre än under januari månad. Det är också drygt 1 000 personer färre än under samma månad förra året.

Efter att regeringen vid årsskiftet skärpte kraven för att få arbetslöshetsersättning har antalet medlemmar i a-kassan minskat något. Men OIa Eriksson, biträdande kassaföreståndare på Hotell- och restauranganställdas a-kassa, tror inte att det kan förklara det sjunkande antalet arbetslösa.
– Nej, det tror jag inte är den främsta orsaken. De arbetslösa är ju inte de som väljer att lämna a-kassan först. Det är nog snarare så att folk har fått jobb, säger han.

Även de deltidsarbetslösa och de med tillfälliga timanställningar i a-kassan blev färre under årets första månader. I mars tillhörde 7 266 personer i den kategorin.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.