Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Färre arbetslösa i a-kassan

Mellan januari och mars sjönk antalet arbetslösa i Hotell- och restauranganställdas a-kassa med nästan 1 000 personer. Även de deltidsarbetslösa blev färre.

Publicerad 13 april 2007

I mars var 5 473 medlemmar i Hotell- och restauranganställdas a-kassa arbetslösa, enligt Ams. Det är nästan precis 1 000 färre än under januari månad. Det är också drygt 1 000 personer färre än under samma månad förra året.

Efter att regeringen vid årsskiftet skärpte kraven för att få arbetslöshetsersättning har antalet medlemmar i a-kassan minskat något. Men OIa Eriksson, biträdande kassaföreståndare på Hotell- och restauranganställdas a-kassa, tror inte att det kan förklara det sjunkande antalet arbetslösa.
– Nej, det tror jag inte är den främsta orsaken. De arbetslösa är ju inte de som väljer att lämna a-kassan först. Det är nog snarare så att folk har fått jobb, säger han.

Även de deltidsarbetslösa och de med tillfälliga timanställningar i a-kassan blev färre under årets första månader. I mars tillhörde 7 266 personer i den kategorin.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här