Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Underkänd hygien på många pizzerior

Det är si och så med hygienen i pizzabranschen. Åtminstone verkar det vara så i Arvika och Halmstad där bara ett fåtal pizzerior fått godkänt av miljö- och hälsoinspektörerna.

Publicerad 8 juli 2009

I våras bestämde sig Halmstads miljö- och hälsoskyddsinspektörer för att göra oanmälda besök på stadens pizzerior. Men de var knappast beredda på det som väntade dem: dålig personhygien, skadedjur och mat på toaletten. Bara nio av sjuttio inspekterade pizzerior fick godkänt, och av dem bara två helt utan anmärkningar.
  En restaurang fick stänga direkt på grund av fläskängrar, en skalbagge som lever på matrester.
– Vi är ganska chockerade. Så här dåligt trodde vi faktiskt inte att det skulle vara, säger miljö- och hälsoskyddsinspektören Ulrika Cederberg till Hallandsposten.

Även i Arvika har pizzorna satts under lupp. I våras besökte miljöinspektörer Arvikas samtliga pizzarestauranger, fjorton stycken, för att kontrollera kvaliteten på maten. Alla utom två pizzerior klarade sig helt utan anmärkningar.
– Totalt sett är resultatet av kontrollen inte direkt lysande, säger miljöskyddsinspektör Catarina Bernau som deltog i projektet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.