Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Två månader utanför salladsbaren för facket

I dag är det precis två månader sedan Hotell- och restaurangfacket inledde sin blockad av salladsbaren Wild 'n' Fresh i Göteborg. Just nu pågår inga förhandlingar alls mellan HRF och arbetsgivaren.

Publicerad 5 februari 2007

I två månader har Hotell- och restaurangfacket haft blockadvakter utanför Saluhallen Briggen där salladsbaren ligger. Fortfarande är ingen lösning på konflikten i sikte.
– Ibland kommer hon ut och pratar eller skäller men det är inte mer än så, säger ombudsman Dan Fransson på HRF:s Göteborgsavdelning om arbetsgivaren på Wild ’n’ Fresh, Sofia Appelgren.

Blockaden väcker fortfarande uppmärksamhet. I helgen anordnade ett skånskt musikband en mindre stödgala i saluhallen till förmån för salladsbarens ägare. Hotell- och restaurangfacket hade förberett sig på uppståndelse och fått sällskap utanför saluhallen av folk från tio andra LO-förbund.
– Vi var många som delade ut flygblad men det var faktiskt jättelugnt. Det var inte särskilt mycket folk där inne och lyssnade, säger Dan Fransson.

För tillfället pågår inga förhandlingar alls mellan arbetsgivarna och facket.
– Vi har sagt att när hon är mogen och intresserad så finns vi här om hon vill prata. Vi har till och med sagt att vi kan ta in medlare från Medlingsinstitutet igen, säger Dan Fransson.

Läs mer om blockaden här:
»Folk har dålig kunskap om kollektivavtalet« Läs här>>
Därför satte facket salladsbaren i blockad. Läs här>>
Tillfällig sophämtning på salladsbaren. Läs här>>
Julpaus för blockaden i Göteborg. Läs här>>
Transport stoppar sophämtning på blockerade salladsbaren. Läs här>>
HRF ber LO-förbund om sympatiåtgärder. Läs här>>
Blockaden i Göteborg fortsätter. Läs här>>
”Vi stannar tills arbetsgivaren skriver på”. Läs här>>
Blockad på Göteborgsföretag i dag. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.