Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Tuff start på norska strejken

Redan på strejkens första dag rök facket och arbetsgivarnas representanter ihop framför tv-kamerorna angående ett eventuellt strejkbryteri.

Publicerad 12 maj 2004

Kollsnes gasanläggnings personalmatsal är en av de första arbetsplatser som på onsdagen togs ut i norska hotell- och restaurangfackets, HRAF:s, strejk.

Men redan tio på förmiddagen fick facket höra att en anställd hade övertagit en av de strejkandes arbetsuppgifter. Den anställde är med i ett annat fack och har vanligtvis andra arbetsuppgifter.

Fackets förbundssekreterare Arild Hamre var på plats, och läxade upp platschefen Hans Petter Jørgensen. Efter att Jørgensen kontaktat sina chefer på Eurest Support Services, som driver kantinen, så kom han tillbaka och meddelade att den anställde inte skulle utföra arbetet.

På lördag 15 maj utvidgas strejken till 40 av Norges hotell, och från 27 maj tas fackanslutna lärlingar också ut i strejk.

www.hraf.no hittar du listan över företagen som är uttagna i strejk.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här