Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Tuff konkurrens för Thulin i Yrkes-VM

Halstrad tonfisk, färsk pasta och en dessert med jordgubbar och choklad stod på menyn för kocklöftet Alexander Thulin under den första dagen av Yrkes-VM i japanska Shizuoka.

Publicerad 16 november 2007

– Det gick bra, men det var stressigt i början, berättar Alexander efter första tävlingsdagen.
Under fyra dagar ska han och ytterligare ett 20-tal unga kockar från hela världen om världsmästartiteln. Alexander siktar förstås på medalj.

– Konkurrensen är stenhård, det är ju vissa som har tränat i flera år för den här tävlingen, berättar han.
Enda missödet den första dagen var en karamell som fick stå lite för länge på spisen. Men Alexander tar det kallt och tror att han kan kompensera för misstaget senare. Det återstår tillräckligt många moment för att han ska kunna komma ikapp.

– Det viktiga är att man hittar en bra balans, att man känner sig hemma i köket man jobbar i. Sånt tar lite tid, säger han.

Tävlingen lockar tiotusentals åskådare. Runt båsen strömmade skolflickor i sjömansuniform och japanska tanter och farbröder som hummade belåtet när de såg något de tyckte särskilt mycket om.
Men det stora intresset var inget som störde Alexander.
– Nej, publiken tänker man inte på. Man är helt inne på att göra det som ska göras och hinna klart i tid, sade Alexander.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här