Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Trippelklubb bildad i Skåne

En trippelklubb är född! Medlemmar från tre Scandic-hotell i Skåne bildade en ny klubb i dag.

Publicerad 17 september 2009
Trippelklubb bildad i Skåne
Fredrik Ljung från Scandic St Jörgen, Robert Gimeson, Scandic Segevång, Lynn Ljungberg, ombudsman i Skåne och Gohar Hosseini, Scandic Kramer. Foto: Peter Kroon

Normal.dotm 0 0 1 121 690 HRF 5 1 847 12.0 0 false 21 18 pt 18 pt 0 0 false false false

Under torsdagen den 17 september bildades en ny fackklubb på Scandic Hotell St Jörgen i Malmö. Och inte vilken klubb som helst utan en trippel-klubb med representanter från tre olika Scandic-hotell. Scandic Kramer, Scandic Segevång och Scandic St Jörgen.

– Nio personer valdes in i klubbstyrelsen. Många av dem har aldrig haft förtroendeuppdrag tidigare, därför känns det extra kul, säger Lynn Ljungberg, ombudsman i Skåne.

Hon tillägger att för att hitta ett lika stort intresse för fackliga uppdrag som nu, måste man gå tillbaka till slutet av 1990-talet i Skåne. Vad beror detta på?

– Det började med att en förtroendeman fick anställning på en av hotellen och sedan har det bara rullat på. Nu gäller det att få medlemmarna att förstå att det är de själva som är med och förändrar och skapar sin fackförening, säger Lynn Ljungberg.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.