På menyn Dryck

Tre goda vårnyheter

Slank syra, en lyxig grek eller ett kraftfullt budgetkap – Hotellrevyns vinskribent Ulrika Karlsson guidar oss till fullträffarna bland vårnyheter.

Publicerad 16 mars 2024
Tre goda vårnyheter
Tre spännande nyheter för våren! Foto: Colourbox

En fullträff för en hundralapp – och den som inte är sugen på en kraftfull pinot noir kanske testar något nytt? Druvan agiorgitiko passar både kötträtter och välkryddad vego.

2022 Campillo Blanco,
Spanien, 2471, 129 kr.

2022 Campillo Blanco, Spanien, 2471, 129 kr, 750 ml
En lite udda upplevelse förpackad i intensivt gul kostym, ett vin som passar oss som uppskattar slank syra, oxiderad tropisk frukt, rejält med smör och en dos pomerans. Blandningen av viura och chardonnay klarar det mesta, oavsett det serveras halstrad lax, pasta pomodoro eller kryddig linsgryta.

2022 Little Ark Agiorgitiko,
Grekland, 2587, 129 kr.

2022 Little Ark Agiorgitiko, Grekland, 2587, 129 kr, 750 ml
Lyxig grek i fruktdriven tappning, perfekt om man vill prova något nytt. Den inhemska druvan agiorgitiko, ger ett mångsidigt vin som klarar bredd, från kraftiga kötträtter till kryddstinna anrättningar av grönt.

2022 Marrenon Les Grains Pinot Noir,
Frankrike, 2802, 101 kr

2022 Marrenon Les Grains Pinot Noir, Frankrike, 2802, 101 kr, 750 ml
En fullträff runt hundralappen! Med sin kryddiga framtoning är det en oväntad uppvisning i den här prisklassen. Druvan pinot noir från Luberon bjuder på betydligt mer kraft än vi är vana vid – svarta körsbär, hösthallon, dragon och ceder är några av inslagen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här