Ur artikelarkivet Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Transport stoppar sophämtning på blockerade salladsbaren

Blockaden av salladsbaren Wild 'n' Fresh går nu in på sin tredje vecka. På fredag, den 22 december, inleder Transport sina sympatiåtgärder.

Publicerad 19 december 2006

Efter två veckor av blockad har fortfarande inga överenskommelser nåtts mellan Hotell- och restaurangfacket och arbetsgivaren på salladsbaren Wild ’n’ Fresh i Göteborg. Nu har flera andra LO-förbund varslat om sympatiåtgärder. På fredag, den 22 december, träder Transportarbetarförbundets varsel i kraft.
– Då stoppas sophämtningen till hela saluhallen Briggen där restaurangen ligger, säger Maria Norrbin Karlsson som är ombudsman på Göteborgsavdelningen.

Eftersom alla företag i saluhallen har ett gemensamt soprum, kommer även de andra restaurangerna i saluhallen att beröras av den stoppade sophämtningen. Maria Norrbin Karlsson tycker att det är tråkigt att företag som har tecknat kollektivavtal dras in i konflikten.
– Det är trist, men i slutändan drabbar konflikter nästan alltid en tredje part, säger hon.

För tillfället pågår inga förhandlingar mellan arbetsgivaren och HRF. Medlare försökte under förra veckan att nå ägaren till salladsbaren, men utan resultat.

Läs mer om blockaden här:
HRF ber LO-förbund om sympatiåtgärder. Läs här>>
Blockaden i Göteborg fortsätter. Läs här>>
”Vi stannar tills arbetsgivaren skriver på”. Läs här>>
Blockad på Göteborgsföretag i dag. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här