Ur artikelarkivet Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Julpaus för blockaden i Göteborg

I morse klockan 08:00 stoppade Transport all sophämtning på saluhallen Briggen i Göteborg där salladsbaren Wild 'n' Fresh. I morgon utlöser Kommunal sina sympatiåtgärder.

Publicerad 22 december 2006

Med bara två dagar kvar till julafton trappas konflikten på salladsbaren Wild ´n´Fresh upp. I morse stoppade Transportarbetarförbundet sophämtningen till hela saluhallen där restaurangen ligger. Tidigt i morgon bitti utlöser även Kommunal sina sympatiåtgärder om arbetsgivaren inte tecknat avtal innan dess.
– Sophanteringen har både medlemmar från Kommunal och Transport. Det är viktigt att båda facken är med i sympatiåtgärden, säger Dan Fransson som är förste ombudsman på Hotell- och restaurangfackets Göteborgsavdelning.

Också fackförbundet Livs har förvarnat om att sympatiåtgärder kan bli aktuella. I så fall skulle en del leveranser till saluhallen komma att stoppas. Men det verkar som om konflikten tar en paus över julhelgen.
– Salladsbaren är stängd tre dagar över jul så då kanske vi får lite ledigt, säger Dan Fransson.

Läs mer om blockaden:
Transport stoppar sophämtning på blockerade salladsbaren. Läs här>>
HRF ber LO-förbund om sympatiåtgärder. Läs här>>
Blockaden i Göteborg fortsätter. Läs här>>
”Vi stannar tills arbetsgivaren skriver på”. Läs här>>
Blockad på Göteborgsföretag i dag. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.