Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Svårt komma ut på jobbet

Att vara homo-, bi- eller transperson är inte alltid lätt i arbetslivet. Det visar en ny rapport från LO som presenterades under årets Pridefestival.

Publicerad 9 augusti 2011

Undersökningen bygger på svar från 1 000 personer och presenterades under ett seminarium där bland andra HRF, Kommunal och IF Metall deltog. Temat för seminariet var öppenhet, något som enligt rapporten fortfarande saknas på många arbetsplatser.
   Bland annat tror nästan var femte LO-medlem att det är svårt att vara öppet homo-, bi- eller transperson på deras arbetsplats, och ungefär lika många säger sig ha fördomar om hbt-frågor. Över hälften av LO-medlemmarna i undersökningen skulle inte heller säga ifrån om någon drog ett skämt om hbt-personer på jobbet.

Resultatet visar samtidigt att en stor andel vet att facket kan hjälpa till i diskrimineringsfrågor, men många vet inte exakt hur. Detta skulle kunna avhjälpas med mer utbildning, säger Therese Guovelin, HRF:s andre ordförande:
– Det är oerhört viktigt att vi diskuterar vår grundläggande tro på allas lika rätt och värde när vi har medlemsutbildningar och utbildar förtroendevalda. Alla typer av diskriminering är oacceptabla.

Hela LO-rapporten kommer i början av september.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här