Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sunwing i Åre väljer bort rökare

Sökes: rökfria anställda under vintersäsongen. Platschefen på Sunwing i Åre annonserade efter ickerökare. Nu är det bara 8 av de 85 anställda som tar rökpaus.

Publicerad 14 februari 2002

– Vi annonserade i höstas efter rökfri personal till Sunwing Resort i Åre, säger platschefen Peter Nilsson. I de ansökningar vi fick in till de lediga vintersäsongsjobben angav de flesta att de var rökfria.
– Jag kan inte kolla om folk röker på sin fritid, men i arbetet vill jag ha rökfri personal. Det ligger i linje med att vi är ett Svan-märkt hotell.
Vår strävan är att vara miljövänliga och det gäller även arbetsmiljön. Det är ju ”inne” att ta hand om sin egen kropp och leva ett schysst liv utan att bli sjuk, säger Peter Nilsson.
Förra säsongen hade hotellet en rökruta för personalen som låg inomhus. I år är den nedflyttad till garaget för att göra rökningen mindre attraktiv. Och det är inget kul ställe att stå och röka på, enligt personalen. Särskilt inte när det är 30 grader kallt ute.
– Istället subventionerar vi liftkort och träningskort för att få friskare medarbetare, säger Peter Nilsson.
Har ni lyckats få all personal rökfri?
– Vi har 85 anställda och 90 procent är helt rökfria dagtid. Det är jag nöjd med.
Även hotellgästerna måste respektera att det är rökfritt i lokalerna. Vid frukost och lunch är det helt rökfritt på hotellet. På kvällen får gästerna dock röka i barerna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan