Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Städerskor fastar för högre löner

18 hotellstäderskor i Los Angeles har inlett en sju dagar lång hungerstrejk. Fastan är ett led i en kampanj för högre löner och bättre arbetsvillkor.

Publicerad 8 december 2006

I en vecka ska hotellstäderskorna, som är anställda på olika hotell på Century Boulevard vid Los Angeles flygplats, enbart dricka vatten. Hungerstrejken är en del i den kampanj som stadens hotellpersonal bedriver. Målet är högre löner och bättre arbetsvillkor.
– Vi fastar för att förbereda oss för den långa kamp som vi har framför oss, säger Alicia Melgarejo som arbetar som städerska på Hilton vid flygplatsen.

Enligt fackförbundet Unite Here, som organiserar bland annat hotell- och restaurangpersonal, räknas en stor del av hotellpersonalen i Los Angeles som fattiga utifrån den officiella amerikanska definitionen. Detta trots att de arbetar heltid.

Men en förändring är i sikte. I slutet på november röstade stadens ledning igenom ett förslag som tvingar hotellen vid flygplatsen att betala en viss minimilön till sina anställda. Hotellarbetsgivarna protesterar dock kraftigt mot förslaget och har nu krävt en folkomröstning i frågan. Det är med anledning av detta som hotellstäderskorna inlett sin hungerstrejk. Under fastan kommer de 18 städerskorna även att övernatta utanför hotell Westin vid flygplatsen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här