Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Snart slut på blockaden i Göteborg

I morgon tar Hotell- och restaurangfackets blockad av Wild 'n' Fresh slut eftersom salladsbaren nu är såld. Facket har dock redan bokat in ett möte med de nya ägarna

Publicerad 29 mars 2007

– Vi ska träffa de nya ägarna i början på nästa vecka, säger Dan Fransson som är ombudsman på Hotell- och restaurangfackets Göteborgsavdelning.

För några dagar sedan berättade den tidigare ägaren, Sofia Appelgren, att det fanns en köpare till Wild ’n’ Fresh. Hon ville dock inte berätta vem som skulle köpa salladsbaren eller när nycklarna skulle överlämnas.

I dag står det klart att de nya ägarna är ett gift par som kommer att driva någon form av restaurangverksamhet i lokalerna. Dan Fransson berättar att HRF kommer att avsluta blockaden i och med att de nya ägarna tillträder.
– De tar över den första april och vi vill ge dem andrum så att de kan starta verksamheten i lugn och ro.

Han har dock redan bokat in ett möte med salladsbarens nya ägare. Dan Fransson säger att han har gott hopp om att de ska teckna kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket.
– Ja, det tror jag. De har varit väldigt trevliga när jag har pratat med dem. Men vi får se vad som händer.

Blockaden av salladsbaren Wild ’n’ Fresh har pågått sedan den 5 december förra året.

Läs mer om blockaden här:
Blockerade salladsbaren har en köpare. Läs mer här>>
Tredje månaden för blockaden av salladsbaren. Läs mer här>>
Federley vill köpa salladsbaren i Göteborg. Läs mer här>>
Salladsbarens ägare ska sälja företaget. Läs mer här>>
Två månaders blockad på salladsbaren. Läs mer här >>
»Folk har dålig kunskap om kollektivavtalet« Läs här >>
Därför satte facket salladsbaren i blockad. Läs här >>
Tillfällig sophämtning på salladsbaren. Läs här>>
Julpaus för blockaden i Göteborg. Läs här>>
Transport stoppar sophämtning på blockerade salladsbaren. Läs här>>
HRF ber LO-förbund om sympatiåtgärder. Läs här>>
Blockaden i Göteborg fortsätter. Läs här>>
”Vi stannar tills arbetsgivaren skriver på”. Läs här>>
Blockad på Göteborgsföretag i dag. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här