Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Snabbmatschef sparkas efter storstöld

Restaurangchefen på en stor hamburgerkedja i Stockholm misstänks för att ha stulit över en halv miljon kronor av restaurangen.

Publicerad 31 maj 2007

I över ett och ett halvt års tid drabbades restaurangen av
otaliga stölder. Sammanlagt 654 074 kronor försvann ur det
säkerhetsskåp där dagskassorna förvarades i bankpåsar.
Efter stängningsdags tog tjuven sig in i rummet med
säkerhetsskåpet. På något sätt, troligen med en krok som
verktyg, lyckades han eller hon fiska upp bankpåsarna genom
hålet där de släpps ned i skåpet. Sammanlagt 82 bankpåsar stals på det sättet.

Restaurangens ägare försökte på olika sätt avslöja tjuven. En
privatdetektiv anlitades och hemliga kameror monterades upp vid säkerhetsskåpet. Kamerorna lyckades till slut fånga tjuven på bar gärning. På filmen syns hur restaurangchefen smyger in till säkerhetsskåpet för att med hjälp av en krok fiska upp en bankpåse.

När chefen konfronterades erkände han tillgreppet som fastnat
på kameran och två andra stölder på sammanlagt 27 000 kronor. En närmare kontroll av hans ekonomi visade att han också levt som en välbärgad man på senare tid. Bland annat hade han köpt en bostadsrätt och en lokal för över 200 000 kronor.

Nu har restaurangchefen fått sparken från jobbet och den 18
maj dömdes han till villkorlig dom och 61 900 kronor i
skadestånd av Stockholms tingsrätt för de tre stölderna han
erkänt.

Han misstänks även för resten av stölderna på sammanlagt 627 074 kronor, men kommer inte att behöva stå till svars för dem inför hovrätten.
– Vi tror att det är han som stulit alla pengar men eftersom
han blånekar och det är omöjligt att bevisa bortom rimligt
tvivel, kommer vi inte att gå vidare med ärendet, säger
åklagaren Britt-Marie Hägglund.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här