Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Skyddsombud stoppar allt arbete på Folkets hus i Falun

Den psykiska arbetsmiljön på Folkets hus i Falun är körd i botten. Nu kräver facket att två chefer avlägsnas. Annars stoppar de allt arbete.

Publicerad 16 november 2004

I morgon, onsdag, klockan 9.00 kommer allt arbete på Folkets hus i Falun att stoppas av skyddsombuden. Orsaken är en långvarig kris i den psykiska arbetsmiljön.
– Det är bedrövligt på arbetsplatsen, säger Lars Månsson, HRF:s ombudsman i Dalarna.
– En anställd har erkänt att han uppmanats av en chef att försöka mobba ut en annan anställd, säger Yngve Stengård, regionalt skyddsombud för HRF.
Den utmobbade var HRF:s platsombud på arbetsplatsen.

Problemen har förekommit en längre tid. Enligt facken är cheferna orsaken till problemen.
De cirka 15 medlemmarna på Folkets hus är medlemmar i tre olika fackförbund: Hotell- och restaurangfacket, Handels och Fastighets. De tre facken är eniga om sina krav.

De har fört fram sin kritik till styrelsen, som tidigare i år såg till att det blev en utredning. Anställda har intervjuats och beteendevetare har gått igenom svaren.
I oktober krävde facken att styrelsen skulle ingripa mot Folkets hus-chefen och restaurangchefen.

Men ännu har inget hänt och nu har de regionala skyddsombuden alltså beslutat att stoppa jobbet. Det har de rätt till enligt lagen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här