På menyn DRYCK

Skål för nytänk till julmaten

Orange vin till sillinläggningen? Javisst! Hotellrevyns vinskribent Ulrika Karlsson tipsar om några spännande drycker till traditionella julsmaker.

Publicerad 20 december 2023
Skål för nytänk till julmaten
Foto: Mostphotos, Systembolaget

Chocka tjocka släkten och bjud på något otippat! Ett orange vin till julbordets första tur, krävande ale till det småvarma och intensiv pommeau till desserterna. Man kan alltid ha julöl och must i kylen, för känsliga gäster.

2022 Petite Orange Pinot Gris,
Frankrike, 55206, 109 kr.

2022 Petite Orange Pinot Gris, Frankrike, 55206, 109 kr, 750 ml
Gjort som ett rött vin men av gröna druvor, resultatet är orange kulör, viss strävhet och udda munkänsla. Tro det eller ej, inslag av peppar, pomerans och uns sötma passar julbordets sillinläggningar. Oväntat men riktigt gott!

2023 Fuller’s Vintage Ale,
Storbritannien, 11136, 84:90 kr.

2023 Fuller’s Vintage Ale, Storbritannien, 11136, 84:90 kr, 500 ml
Nyhet i november, varje år med nytt recept. Kännbar beska, honungsötma och kraftig maltsmak mynnar ut i vita russin och knäck. Krävande ale till kallskuret och småvarmt, en flaska räcker till flera. Lagra gärna!

Coquerel Pommeau de Normandie,
Frankrike, 122, 199 kr, 700 ml.

Coquerel Pommeau de Normandie, Frankrike, 122, 199 kr, 700 ml
Underbar juldryck, blandningen av cider och calvados lagras på ekfat. Intensivt av karamelliserade äpplen, vanilj och torkade plommon. En vinnare till ost, ljus choklad och fruktiga efterrätter. Serveras kyld, 5 cl per person är perfekt.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här