Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sju av tio personalchefer i branschen är kvinnor

De flesta chefer är fortfarande män. Men inom en del områden i hotell- och restaurangbranschen är de kvinnliga cheferna faktiskt fler än de manliga.

Publicerad 4 juli 2006

Hotell- och restaurang är en av de få branscher där de kvinnliga cheferna är fler än de manliga. Nästan sju av tio personalchefer och tre av fyra ekonomi- och administrativa chefer i branschen är kvinnor. Det visar den undersökning som organisationen Svenskt Näringsliv gjort av könsfördelningen på de ledande befattningarna hos sina 55 000 medlemsföretag.

Överlag har de kvinnliga cheferna blivit något fler i de flesta branscher sedan förra undersökningen år 2004. Nu är ungefär varannan personalchef och nästan 40 procent av cheferna inom ekonomi och administration kvinna. Dock är endast var tionde vd kvinnlig.

Även i hotell- och restaurangbranschen finns få kvinnor på de högsta chefspositionerna. Dessutom har andelen manliga hotell- och restaurangchefer ökat något sedan 2004.

Källa: ”Glastak med öppna gavlar”, Svenskt Näringsliv 2006

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här