Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sju av tio är nöjda med sitt jobb

Alldeles för mycket att göra och tröttande, men på det hela bra. Så ser den genomsnittlige hotell- och restaurangarbetaren på sitt jobb.

Publicerad 18 juni 2008

De flesta svenskar är nöjda med sina arbeten. Det visar Arbetsmiljöverkets senaste undersökning. Hotell- och restaurangarbetarna är inga undantag. Nästan sju av tio tillfrågade säger att de trivs på sina jobb. Bara var fjärde tycker att arbetet är ofritt, och över hälften upplever jobbet som meningsfullt.

Men allt är inte frid och fröjd. Var fjärde hotell- och restaurangare säger att de känner olust inför att gå till arbetet. Sex av tio tycker att de har alldeles för mycket att göra, och något fler berättar att jobbet gör dem fysiskt slutkörda minst en dag i veckan.

Många tar också med sig jobbet hem. Hälften av de tillfrågade i branschen svarar att de har svårt att koppla bort arbetet när de kommit hem. Var fjärde berättar att de har svårt att sova på grund av jobbtankar.

Källa: Arbetsmiljöverkets arbetsmiljöundersökning 2007

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här