Nyheter DIALOG

Samtal ska utveckla besöksnäringen

I veckan hölls det första mötet om och för besöksnäringen med den nya näringsministern, Ibrahim Baylan. Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt var där.

Publicerad 28 mars 2019
Samtal ska utveckla besöksnäringen
HRF:s ordförande Malin Ackholt har, tillsammans med andra aktörer inom besöksnäringen, haft ett första möte med näringsminister Ibrahim Baylan. Foto: Peter Jönsson, Kristian Pohl/Regeringskansliet

Sedan 2016 bjuder näringsdepartementet in berörda parter inom besöksnäringen för att diskutera branschens utmaningar, möjligheter och behov. Nu har det första mötet med Ibrahim Baylan, ny näringsminister, gått av stapeln.

– Den här gången diskuterade vi inte så mycket sakfrågor, det var mest goda inriktningar, säger Malin Ackholt.

Trots det hann hon lyfta kompetensutmaningen som en av de viktigaste frågorna.

– Det handlar inte bara om att vi behöver få in folk i branschen, utan också om att man ska ha möjlighet att utvecklas under hela arbetslivet. Men sedan är det ju så att många av våra viktiga frågor inte ligger på näringsministerns bord, det berör andra departement.

Malin Ackholt är dock positiv till möjligheten att få vara med och utveckla medlemmarnas bransch.

– Det är viktigt att få i gång en strategi för besöksnäringen. Men jag tycker att man ska anpassa sammansättningen av mötesdeltagare efter den aktuella sakfrågan. Det ger kanske inte så jättemycket för de andra om vi är med på ett möte om destinationsutveckling. Och omvänt kanske det finns aktörer som inte tillför så mycket i en diskussion om kompetensförsörjning i branschen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här