Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Så höjs de bingoanställdas löner

450 kronor mer i månaden från 1 maj. Det blir lönehöjningen för alla anställda på landets bingohallar. Och 18-årsgränsen slopas. Yrkesvana, inte ålder, ska avgöra när man flyttas upp i lönetariffen.

Publicerad 26 maj 2004

Den 1 maj i år, nästa år och år 2006 höjs de bingoanställdas löner med 450 kronor.
Det finns inga lokala lönepotter i bingoavtalet, utan alla anställda får 450 kronors lönehöjning varje gång. Det blir 1 350 kronor under avtalsperioden.

Här är andra nyheter i avtalet:
* 18-årsgränsen i avtalet slopas. Nu får alla samma lön, oavsett ålder. Bara yrkesvana avgör när man flyttas upp i lönetariffen.
* Månadslön för alla som arbetar minst halvtid (20 timmar per vecka). Det gäller från 1 juli i år.
* Ob-ersättningen höjs, men först nästa år. 1 maj 2005 höjs ob-ersättningen på måndag-torsdag från 10 till 11 kronor per timme. 1 maj år 2006 höjs den med ytterligare 50 öre till 11:50. Sammanlagt blir det 1:50 mer per obekväm timme.
Ob-ersättningen fredag-söndag höjs från 23 till 26 kronor per timme den 1 maj 2005. Året därpå, 1 maj 2006, höjs den med ytterligare en krona till 27 kronor. Här blir höjningen totalt 4 kronor per obekväm timme. I bingoavtalet räknas hela lördagen som obekväm tid.
* En nyhet i avtalet är en garanterad lägsta semesterlön, efter samma modell som övriga avtal. Det har tidigare inte funnits för bingopersonalens anställda. Lägsta semesterlön nästa sommar blir 935 kronor per dag, för den som har arbetat i 6 månader. För den med kortare anställningstid är lägsta semesterlön 815 kronor per dag. Fortfarande gäller att semesterersättningen är 13 procent av lönen. Den som inte kommer upp i den lägsta garanterade semesterlönen får då utfyllnad, så det här är en bestämmelse som gynnar de lägst avlönade.
* I det gamla avtalet fanns en särskild bilaga om facklig förtroendeman. Den tas bort helt, något som facket hade krävt, eftersom den innehöll flera inskränkningar för förtroendemannen. Nu gäller i stället lagen om facklig förtroendeman.
* En försämring i avtalet är att arbetstiden nu ska beräknas på åtta veckor mot tidigare fyra. Det betyder att schemat ska läggas så att arbetstiden blir i genomsnitt 40 timmar per vecka, utslaget på åtta veckor.

De flesta förändringarna i avtalet är sådana som de anställda har krävt vid de särskilda konferenser som HRF har ordnat för bingopersonalen. De hörde tidigare till Musikerförbundet, så detta är det första nya riksavtalet som HRF har slutit för denna grupp.

Avtalet har slutits mellan HRF och arbetsgivarorganisationen Almega Tjänsteföretagen. Det gäller till och med den 30 september år 2007.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter SJUKDOM

Färre ska utförsäkras

Häromdagen presenterade regeringen en förändring av sjukförsäkringen som ska minska andelen avslag. Bra, men mer behövs, menar Robert Sjunnebo på LO-TCO Rättsskydd.  

Publicerad 27 november 2020 Kommentera
Färre ska utförsäkras
En ny formulering i lagen ska göra att färre blir utförsäkrade vid dag 180. Foto: Colourbox

Den som varit sjuk i 180 dagar ska prövas mot normalt förekommande arbete. Det innebär att man tittar på om du skulle klara något arbete, även om du inte kan göra det du gjorde när du blev sjuk.

Enligt dagens regler ska den prövningen ske såvida det inte finns särskilda skäl att låta sjukpenningen fortsätta.

I veckan meddelade regeringen och samarbetspartierna att man vill ändra begreppet ”särskilda skäl” till ”övervägande skäl”.

Robert Sjunnebo. Foto: LO-TCO Rättsskydd

– Det är en betydande justering. Samtidigt kvarstår alla andra problem med sjukförsäkringen. Till exempel Försäkringskassans krav på sjukintyg och dess innehåll. I princip har vi ett system där utbildade personers – läkares – bedömningar överprövas av personer som saknar medicinsk utbildning, säger Robert Sjunnebo, jurist och enhetschef på LO-TCO Rättsskydd.

Den föreslagna förändringen vilar på utredningen av sjukförsäkringen som presenterades tidigare i år. Enligt Robert Sjunnebo är det viktigt att resonemanget som fördes i utredningen också lyfts i det kommande lagförslaget.

– Till exempel föreslår utredningen att det typiskt sett ska räcka med en läkares bedömning att man kan återgå till sitt ordinarie jobb före dag 365 för att slippa omprövning vid dag 180. Man ska heller inte exkludera vissa diagnoser som i dag, till exempel psykiska.

Kostnaden för reformen beräknas till 300 miljoner kronor per år. Statens kostnader för sjukpenning 2019 låg på drygt 36 miljarder kronor, enligt Försäkringskassans årsredovisning. Att de nya reglerna skulle leda till några dramatiska effekter motsägs av kostnaden.

– Det är en given slutsats, det är inte jättemånga som kommer att påverkas. Reformen står inte i paritet till de stora ord som användes när den presenterades. Sjukförsäkringen har väldigt stora problem, det här begränsar en liten del av dem, säger Robert Sjunnebo.

Nyheter TÄVLING

Paulina blev Årets sommarjobbare

Det var som väntat färre nominerade till Årets sommarjobbare 2020, men tre värdiga pristagare kunde ändå utses. En av dem är Paulina Sandberg på Tallhöjden hotell och restaurang i Simlångsdalen.

Publicerad 26 november 2020 Kommentera
Paulina blev Årets sommarjobbare
Paulina Sandberg sommarjobbade på Tallhöjden hotell och restaurang. Foto: Tallhojden.se, Privat
Paulina Sandberg. Foto: Privat

Priset Årets sommarjobbare är till för att lyfta fram unga inom hotell- och restaurangbranschen. Det var av naturliga skäl färre nominerade i år. Men initiativtagaren Fredrik Åström, vd på Svenska kulturpärlor, säger att de som trots allt fick sommarjobb i år har fått göra en stor insats.

En av dem är Paulina Sandberg, 17 år, som vann i kategorin hotell. Paulina arbetade på Tallhöjden hotell och restaurang.
– Jag städade stugor och rum, stod i disken och serverade. Det var väldigt varierande och jättekul att lära sig.
Paulina går samhällsprogrammet på gymnasiet och fortsätter att arbeta helger på hotellet. Hon skulle kunna tänka sig att arbeta inom hotell- och restaurangbranschen även i framtiden.
– Det är en möjlighet. I så fall skulle jag helst arbeta med servering, eftersom jag tycker att det är kul att prata med gästerna.

Hon visste inte att hennes chef nominerat henne förrän hon fick priset.
– Jag blev jätteglad. Jag fick höra att det var för att jag jobbat mycket och varit social med gästerna. Det var kul att höra.

Amanda Nordenby, Katrinelunds gästgiveri och sjökrog, fick priset i kategorin restaurang och Gabriella Fröslev, Hotell Gässlingen, i kategorin kök.
De tre vinnarna får varsitt stipendium för en två veckor lång kurs på Swiss Education Center.

Nyheter stipendium

Facklig feminism får resurser

För tredje gången ska LO dela ut ett stipendium för facklig feminism. Summan, 50 000 kronor, ska användas för att lyfta viktiga jämställdhetsfrågor ute på arbetsplatserna.

Publicerad 26 november 2020 Kommentera
Facklig feminism får resurser
För tredje året utlyser LO ett fackligt feministiskt stipendium. Foto: Colourbox

Efter det fackliga metoo-uppropet föddes idén till ett feministiskt stipendium för att stötta initiativ för att öka jämställdheten ute på LO-medlemmars arbetsplatser. 2021 kommer stipendiet att delas ut för tredje gången.

– Det är inget pris man får för något man redan gjort. Det här är ett stöd för personer som vill göra till exempel en studie, en utbildning eller dylikt, säger Joa Bergold, utredare på LO.

Joa Bergold. Foto: LO

I år fick Musikerförbundet stipendiet för att studera kvinnliga dansbandsmusikers villkor. Året dessförinnan delades stipendiet mellan Seko Sjöfolk och ett kvinnligt nätverk inom Elektrikerna, Byggnads och Målarna.

– LO-förbunden är lika till sin struktur, men har olika utmaningar. Genom det här stipendiet vill vi belysa hur det ser ut på LO-medlemmarnas arbetsplatser, säger Joa Bergold.

Hon uppmanar den som tidigare sökt att göra det igen.
– Att man inte fick pengar då var inte för att ansökan var dålig. Det har varit väldigt många bra initiativ.

Sista ansökningsdag är den 15 januari. Här kan du läsa mer om hur du söker.

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här