Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Så höjs de bingoanställdas löner

450 kronor mer i månaden från 1 maj. Det blir lönehöjningen för alla anställda på landets bingohallar. Och 18-årsgränsen slopas. Yrkesvana, inte ålder, ska avgöra när man flyttas upp i lönetariffen.

Publicerad 26 maj 2004

Den 1 maj i år, nästa år och år 2006 höjs de bingoanställdas löner med 450 kronor.
Det finns inga lokala lönepotter i bingoavtalet, utan alla anställda får 450 kronors lönehöjning varje gång. Det blir 1 350 kronor under avtalsperioden.

Här är andra nyheter i avtalet:
* 18-årsgränsen i avtalet slopas. Nu får alla samma lön, oavsett ålder. Bara yrkesvana avgör när man flyttas upp i lönetariffen.
* Månadslön för alla som arbetar minst halvtid (20 timmar per vecka). Det gäller från 1 juli i år.
* Ob-ersättningen höjs, men först nästa år. 1 maj 2005 höjs ob-ersättningen på måndag-torsdag från 10 till 11 kronor per timme. 1 maj år 2006 höjs den med ytterligare 50 öre till 11:50. Sammanlagt blir det 1:50 mer per obekväm timme.
Ob-ersättningen fredag-söndag höjs från 23 till 26 kronor per timme den 1 maj 2005. Året därpå, 1 maj 2006, höjs den med ytterligare en krona till 27 kronor. Här blir höjningen totalt 4 kronor per obekväm timme. I bingoavtalet räknas hela lördagen som obekväm tid.
* En nyhet i avtalet är en garanterad lägsta semesterlön, efter samma modell som övriga avtal. Det har tidigare inte funnits för bingopersonalens anställda. Lägsta semesterlön nästa sommar blir 935 kronor per dag, för den som har arbetat i 6 månader. För den med kortare anställningstid är lägsta semesterlön 815 kronor per dag. Fortfarande gäller att semesterersättningen är 13 procent av lönen. Den som inte kommer upp i den lägsta garanterade semesterlönen får då utfyllnad, så det här är en bestämmelse som gynnar de lägst avlönade.
* I det gamla avtalet fanns en särskild bilaga om facklig förtroendeman. Den tas bort helt, något som facket hade krävt, eftersom den innehöll flera inskränkningar för förtroendemannen. Nu gäller i stället lagen om facklig förtroendeman.
* En försämring i avtalet är att arbetstiden nu ska beräknas på åtta veckor mot tidigare fyra. Det betyder att schemat ska läggas så att arbetstiden blir i genomsnitt 40 timmar per vecka, utslaget på åtta veckor.

De flesta förändringarna i avtalet är sådana som de anställda har krävt vid de särskilda konferenser som HRF har ordnat för bingopersonalen. De hörde tidigare till Musikerförbundet, så detta är det första nya riksavtalet som HRF har slutit för denna grupp.

Avtalet har slutits mellan HRF och arbetsgivarorganisationen Almega Tjänsteföretagen. Det gäller till och med den 30 september år 2007.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter restriktioner

Senare stängning skjuts fram

I dag meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de begränsningar som nu gäller kommer att förlängas till den 1 juni. Det innebär att restaurangernas stängning ligger kvar på 20.30 i ytterligare ett par veckor.  

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Senare stängning skjuts fram
Ingen alkoholservering efter 20, och stängning 20.30. Restriktionerna gäller fortsatt och fram till 1 juni. Foto: Mostphotos

Många hade hoppats att den 17 maj skulle vara dagen som restriktionerna lättades något. Så blir inte fallet.

– Vi är inte där än, sade statsminister Stefan Löfven på en presskonferens.

Enligt regeringen och Folkhälsomyndigheten ligger smittspridningen fortsatt på för hög nivå, även om det finns positiva tecken. Trycket på vården är högt, och regionerna har uttryckt önskemål om att inte gå för fort fram med lättnader.

– Vi hade hoppats på en lättnad, framför allt av öppettiderna på restauranger, eftersom vi vet att de hade klarat av det. Men myndigheterna gjorde en annan bedömning, säger Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

Från den 1 juni kommer däremot restriktionerna att justeras. Då förlängs de begränsade öppettiderna för restauranger till 22.30.

Samma datum kommer nöjesparkerna att kunna öppna upp, med en begränsning på en person per 20 kvadratmeter. För Gröna Lunds del innebär det att man kan ta emot max 3 100 gäster samtidigt, en femtedel av det normala antalet besökare.

– Det känns helt fantastiskt att vi nu äntligen får slå upp portarna, efter 1,5 år av nedstängning, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell i ett pressmeddelande.

Nyheter bokning

Scandic blir vaccinmottagning

Scandic öppnar upp för vaccinering mot covid-19 i sina lokaler. Hos Scandic Swania i Trollhättan blir en konferenslokal från i dag plats för massvaccinering. Jättebra, tycker Merlita Andersson som arbetar i housekeeping.

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Scandic blir vaccinmottagning
En lokal hos Scandic Swania används för vaccinering. Foto: Scandic

 Hotelldirektör Charlotta Sandblom berättar att det var vårdföretaget Kry som kontaktade dem för en visning av lokalerna.
– De kände till vårt Stay safe-arbete och vi har en konferenslokal i markplan med separat entré direkt utifrån.

Charlotta Sandblom tvekade inte att upplåta lokalerna för vaccinering.
– Det är klart att vi funderade på hur det här skulle påverka personal och gäster, men det är friska personer som kommer och det är jätteroligt i dessa tider att få bokningar. Samtidigt bidrar vi till samhällsnyttan.

Swania är ett av flera Scandic som tillfrågats om vaccinering i sina lokaler, säger Charlotta Sandblom.
– Våra hotell ligger ofta stadsnära och har bra lokaler.

Merlita Andersson. FOTO: Privat.

Housekeeping på Scandic Swania kommer att sköta den dagliga städningen. Kry ansvarar själva för all hantering och städning av den medicinska utrustningen.

Merlita Andersson som arbetar i housekeeping har varit med och förberett lokalen inför vaccineringarna.

– Vi har städat så att allt ska vara klart tills de kommer med sina saker för vaccineringen. Det här är jättebra, bra att fylla huset, säger hon.

Nyheter FÖRHANDLING

HRF kräver svar om enstaka dagar

Ett företag har under nio månader haft enstaka dagar-anställningar motsvarande 53 000 arbetstimmar. Hotell- och restaurangfacket har begärt central förhandling.

Publicerad 11 maj 2021 1 kommentar
HRF kräver svar om enstaka dagar
Ett företag har lagt ut 53 000 arbetstimmar i anställningsformen enstaka dagar. Nu har HRF begärt central förhandling med Visita. Foto: Colourbox

I förra årets avtalsrörelse var enstaka dagar en av de stora frågorna för Hotell- och restaurangfacket. Anställningsformen ska användas när det inte går att schemalägga arbetstiden, om arbetet är oregelbundet till sin karaktär eller när arbetsgivaren har behov av tillfällig arbetskraft. HRF:s bild var att enstaka dagar tillämpades mer än nödvändigt.

I det nya kollektivavtalet finns en skrivning som innebär att den arbetsgivare som anses ha missbrukat anställningsformen inte längre ska kunna använda den. Nu står den första centrala förhandlingen för dörren.

– Vi kommer att jobba aktivt med den här frågan hela avtalsperioden, säger Emil Bäckström, central ombudsman på HRF.

Så säger avtalet

Gröna riks 4§ 1:2
”De centrala parterna kan vid central förhandling komma överens om att ett bolag temporärt ska undantas från rätten att använda sig av anställningsformen anställning för enstaka dagar. Fråntagandet av ovanstående rätt kan aktualiseras om de centrala parterna bedömer att bolaget konsekvent och grovt bryter mot kollektivavtalets förutsättningar för att använda sig av anställningsformen. Fråntagande av rättigheten gäller under den tid och vid den/de enhet/er som parterna överenskommer.”

Det aktuella företaget har under perioden april–december lagt ut 53 000 timmar i enstaka dagar. Det motsvarar ungefär 25 heltidstjänster.

Emil Bäckström har begärt förhandling med Visita, men något datum är ännu inte satt.

– Om Visita är seriösa med att vilja stävja det här måste de också inse att det här är ett typexempel på missbruk av enstaka dagar.

Fråga om jobbet.
105
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här