Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Så höjs de bingoanställdas löner

450 kronor mer i månaden från 1 maj. Det blir lönehöjningen för alla anställda på landets bingohallar. Och 18-årsgränsen slopas. Yrkesvana, inte ålder, ska avgöra när man flyttas upp i lönetariffen.

Publicerad 26 maj 2004

Den 1 maj i år, nästa år och år 2006 höjs de bingoanställdas löner med 450 kronor.
Det finns inga lokala lönepotter i bingoavtalet, utan alla anställda får 450 kronors lönehöjning varje gång. Det blir 1 350 kronor under avtalsperioden.

Här är andra nyheter i avtalet:
* 18-årsgränsen i avtalet slopas. Nu får alla samma lön, oavsett ålder. Bara yrkesvana avgör när man flyttas upp i lönetariffen.
* Månadslön för alla som arbetar minst halvtid (20 timmar per vecka). Det gäller från 1 juli i år.
* Ob-ersättningen höjs, men först nästa år. 1 maj 2005 höjs ob-ersättningen på måndag-torsdag från 10 till 11 kronor per timme. 1 maj år 2006 höjs den med ytterligare 50 öre till 11:50. Sammanlagt blir det 1:50 mer per obekväm timme.
Ob-ersättningen fredag-söndag höjs från 23 till 26 kronor per timme den 1 maj 2005. Året därpå, 1 maj 2006, höjs den med ytterligare en krona till 27 kronor. Här blir höjningen totalt 4 kronor per obekväm timme. I bingoavtalet räknas hela lördagen som obekväm tid.
* En nyhet i avtalet är en garanterad lägsta semesterlön, efter samma modell som övriga avtal. Det har tidigare inte funnits för bingopersonalens anställda. Lägsta semesterlön nästa sommar blir 935 kronor per dag, för den som har arbetat i 6 månader. För den med kortare anställningstid är lägsta semesterlön 815 kronor per dag. Fortfarande gäller att semesterersättningen är 13 procent av lönen. Den som inte kommer upp i den lägsta garanterade semesterlönen får då utfyllnad, så det här är en bestämmelse som gynnar de lägst avlönade.
* I det gamla avtalet fanns en särskild bilaga om facklig förtroendeman. Den tas bort helt, något som facket hade krävt, eftersom den innehöll flera inskränkningar för förtroendemannen. Nu gäller i stället lagen om facklig förtroendeman.
* En försämring i avtalet är att arbetstiden nu ska beräknas på åtta veckor mot tidigare fyra. Det betyder att schemat ska läggas så att arbetstiden blir i genomsnitt 40 timmar per vecka, utslaget på åtta veckor.

De flesta förändringarna i avtalet är sådana som de anställda har krävt vid de särskilda konferenser som HRF har ordnat för bingopersonalen. De hörde tidigare till Musikerförbundet, så detta är det första nya riksavtalet som HRF har slutit för denna grupp.

Avtalet har slutits mellan HRF och arbetsgivarorganisationen Almega Tjänsteföretagen. Det gäller till och med den 30 september år 2007.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här