Hotellrevyns vinskribent Ulrika Karlsson har lagt rabarber på tre drycker till de syrliga stjälkarna.
Vin till rabarber – visst går det att hitta. Eller varför inte överraska med en rabarbersyrlig öl?
Hotellrevyns vinskribent Ulrika Karlsson har lagt rabarber på tre passande drycker.
S:t Eriks Rabarber Sur, Sverige, 1211, 24:90 kr, 330 ml
Fräck kombination till rabarber – syrlig öl med finstämd beska, uns brioche och tydlig smak av just rabarber. Matcha till salta rätter med rabarber, gärna från det gröna köket med viss hetta bland ingredienserna.
2023 Sander Riesling Trocken, Tyskland, 5368, 124 kr, 750 ml
Oxalsyra i rabarber ger en metallisk känsla i munnen när den kombineras med vin. Finns rabarber i maten bör frisk syra vara en av stöttepelarna i vinet, vilket gör riesling till en bra samarbetspartner. Denna gång med toner av passionsfrukt, lime och piggelin.
2017 Gardo Morris Noble Riesling, Nya Zeeland, 2125, 129 kr, 375 ml
Friskt med läcker mognad och alldeles ”lagom” sött. Honungspastiller, kiwi och lemon curd mynnar ut i lång eftersmak. Matchar friskt i rabarber, allra bäst till efterrätter med försiktig sötma eller kittost med rabarberkompott vid sidan.