Efter jobbet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Servitrisen Nikki snoozar i 50 minuter

-- Jag brukar ställa väckarklockan på åtta varje morgon och sen snoozar jag så länge det går, till 8.50. Det är så skönt att somna om och somna om, säger Maren "Nikki" Zamora.

Publicerad 25 augusti 2009

Servitrisen Nikki är en nattmänniska. När hon jobbar i alla fall. På semestern blir hon mer av en dagmänniska, då vill hon utnyttja dagen och njuta av den.

Nikki Zamora
 Maren ”Nikki” Zamora.

Till vardags jobbar hon sent, är uppe i varv när hon kommer hem och gluttar på tv för att kroppen ska fatta att det snart är dags för den att sova. Oftast har hon inga sömnproblem, men visst har det hänt att hon har räknat får någon gång. Då har det varit svårt att sova för att så många tankar snurrat i huvudet.
– Jag vill ha det svalt i sovrummet och ha ett tjockt täcke. Maken som är från Latin­amerika vill ha det varmt och sova utan täcke. Vi försöker kompromissa, det vill säga att jag väntar med att öppna fönstret tills han har somnat…

Nikki har jobbat sena pass i branschen sen hon var 18 år och trivs med det. Hon har ryckt in tillfälligt som frukostvärdinna och snabbt fattat att det inte är något för henne.
– Jag var inte mig själv då. Jag tycker att den bästa vakenheten infaller sent. Natten är härlig!
Tonåringarna i familjen lever lite som hon, i alla fall när de inte går i skolan. Och att hon blir lite mer dagmänniska på semestern, är inget som är jobbigt att ta itu med när vardagen väntar.
– Två dagar så är jag i gängorna igen!
Men tränar som kollegorna Tommy och Morgan, det gör hon inte. Motionen på jobbet räcker gott.
– Det blir flera kilometer promenader om dagen, säger hon.

Nattugglan Nikki

Namn: Maren »Nikki« Zamora.
Ålder: 40 år.
Yrke: Servitris.
Favoritsak i sängen: Min kudde som jag haft i hela mitt liv. Det är en sliten dunkudde som snart inte har något dun kvar, men…
Nikkis sömntips: Håll dig till den rytm som är du. Är du nattmänniska så är du – basta!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.