Patricias fötter svällde upp
Patricia jobbar i svarta skor från Shoes for crews. Foto: Peter Kroon
Arbetspasset Hälsa
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Patricias fötter svällde upp

Förut kunde Patricia Perssons fötter vara helt runda på undersidan när hon kom hem från jobbet. -- Det gjorde ont, men det var bara att bita ihop och gå och jobba nästa morgon ändå.

Publicerad 10 oktober 2011

Det fanns inget att göra. Någon gång provade jag med en kylande kräm, men det hjälpte inte så mycket.
Benhinneinflammationer var vanliga, och inte helt sällan vaknade Patricia med kramp i vaderna på nätterna. Men när hotellets ledning beslutade att köpa riktiga arbetsskor till personalen försvann det.
– Förr hade jag några billiga 200-kronorsskor som ofta gick sönder. De var platta och grymma mot fötterna och så åkte man kana på dem.
De nya skorna är, förutom bekväma, även halksäkra. I dag går nästan alla hotellets anställda omkring i olika varianter på Patricias skor.
– Självklart är man fort­farande trött på kvällen, så är det ju i den här branschen. Men fler borde faktiskt skaffa riktiga skor. Framför allt borde arbetsgivare förstå att det är en viktig investering.
Den enda nackdelen som Patricia ser med skorna är att de är varma, och möjligtvis utseendet.
– De kanske är lite väl sportiga. Och på somrarna kan det bli lite svettigt. Men det är det värt.

Patricia Persson

Jobbar som: Servitris på Best Western Hotel Jägersro, Malmö. Har på fötterna: Svarta skor i sportmodell från Shoes for crews.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan