Lins á la Lindström
Lins á la Lindström. Stek ägget i riktigt het panna med massor av olja så att det blir knapersegt och sött. Foto: Linus Meyer
På menyn KAPRIS

Lins á la Lindström

Publicerad 29 juni 2019

(2 portioner)

Bara för att det är sommar slutar man inte att längta efter mustig mat. Här bjuds vego med husmansvibbar som passar extra bra regniga dagar. Koka gärna linserna i svampbuljong för extra smakdjup.

  • 3 medelstora kokta eller rostade rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 2–3 msk smör
  • 2 dl kokta små linser, gärna beluga
  • 1 krm timjan
  • 2 tsk balsamvinäger
  • några stänk worcestershiresås, örtsalt, svartpeppar

Till servering: stekt eller rostad lök, knaperstekt ägg, kryddkrasse, salladsblad

Gör så här:

  1. Tärna rödbetorna fint. Krama ur kaprisen ordentligt.
  2. Hetta upp smöret på hög värme i en liten tjockbottnad kastrull, stek kaprisen tills den är knaprig.
  3. Plocka upp några kapriser till dekoration. Vänd ner rödbetor och linser. Smula ner timjan. Värm.
  4. Smaka av med balsamvinäger, worcestershiresås, salt och peppar.
  5. Arrangera på tallrikar med tillbehör.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här