(2 portioner)
Bara för att det är sommar slutar man inte att längta efter mustig mat. Här bjuds vego med husmansvibbar som passar extra bra regniga dagar. Koka gärna linserna i svampbuljong för extra smakdjup.
- 3 medelstora kokta eller rostade rödbetor
- 2 msk kapris
- 2–3 msk smör
- 2 dl kokta små linser, gärna beluga
- 1 krm timjan
- 2 tsk balsamvinäger
- några stänk worcestershiresås, örtsalt, svartpeppar
Till servering: stekt eller rostad lök, knaperstekt ägg, kryddkrasse, salladsblad
Gör så här:
- Tärna rödbetorna fint. Krama ur kaprisen ordentligt.
- Hetta upp smöret på hög värme i en liten tjockbottnad kastrull, stek kaprisen tills den är knaprig.
- Plocka upp några kapriser till dekoration. Vänd ner rödbetor och linser. Smula ner timjan. Värm.
- Smaka av med balsamvinäger, worcestershiresås, salt och peppar.
- Arrangera på tallrikar med tillbehör.