Petit choux med kapriskräm är perfekt som smårätt. Självklart kan du välja annan rökt fisk eller hoppa över helt. Sötsugen? Fyll med färska bär eller grädde smaksatt med vanilj.
(20 stycken)
Om du har brådis fyller du med mjukrörd färskost med finhackad kapris och finstrimlade örter.
- 100 g smör
- 3 dl vatten
- 120 g (cirka 2 dl) vetemjöl
- 3 medelstora ägg
Kapriskräm:
- ¾ dl mager kvarg
- ¾ dl majonnäs
- 2 tsk grov fransk senap
- ½ dl finstrimlad persilja eller dill
- ½ dl finskuren salladslök eller lökblast
- 2 msk inlagd kapris, urkramad
- 2 hårdkokta ägg, finhackade
- örtsalt, helst Herbamare
Till fyllning: kallrökt lax, pepprigt bladgrönt.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp smör och vatten i en liten tjockbottnad kastrull på medelvärme.
- Vispa ner mjöl och vispa kraftigt över värme tills smeten släpper från botten. Ta av kastrullen, låt svalna lite.
- Tillsätt ett ägg i taget under mycket kraftig vispning till slät smet.
- Spritsa eller klicka 20 petit chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda cirka 30 minuter tills de är gyllene och lätta. Låt svalna på galler.
- Vänd samman alla ingredienser till kapriskrämen. Snitta petit chouxerna och fyll med godsaker.