Petit choux med rökt lax och kapris
Petit choux med rökt lax och kapriskräm. Foto: Linus Meyer
På menyn KAPRIS

Petit choux med rökt lax och kapris

Petit choux med kapriskräm är perfekt som smårätt. Självklart kan du välja annan rökt fisk eller hoppa över helt. Sötsugen? Fyll med färska bär eller grädde smaksatt med vanilj.

Publicerad 29 juni 2019

(20 stycken)

Om du har brådis fyller du med mjukrörd färskost med finhackad kapris och finstrimlade örter.

  • 100 g smör
  • 3 dl vatten
  • 120 g (cirka 2 dl) vetemjöl
  • 3 medelstora ägg

Kapriskräm:

  • ¾ dl mager kvarg
  • ¾ dl majonnäs
  • 2 tsk grov fransk senap
  • ½ dl finstrimlad persilja eller dill
  • ½ dl finskuren salladslök eller lökblast
  • 2 msk inlagd kapris, urkramad
  • 2 hårdkokta ägg, finhackade
  • örtsalt, helst Herbamare

Till fyllning: kallrökt lax, pepprigt bladgrönt.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp smör och vatten i en liten tjockbottnad kastrull på medelvärme.
  2. Vispa ner mjöl och vispa kraftigt över värme tills smeten släpper från botten. Ta av kastrullen, låt svalna lite.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under mycket kraftig vispning till slät smet.
  4. Spritsa eller klicka 20 petit chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda cirka 30 minuter tills de är gyllene och lätta. Låt svalna på galler.
  6. Vänd samman alla ingredienser till kapriskrämen. Snitta petit chouxerna och fyll med godsaker.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här