Gott i glaset till lätt och grönt
Tre vita som passar till grönt och salladsrätter. Foto: Istockphoto
På menyn DRYCK

Gott i glaset till lätt och grönt

Friska citrustoner och svalkande munkänsla – här är tre vita viner som kompletterar salladsrätter, utan att ta över.

Publicerad 17 juni 2022

Gröna rätter och sallader – då vill man ha ett vin som inte slår ut de skira smakerna. Här är tre goda val.

2021 Wiener Gemischter Satz, Wien, 2515.

2021 Wiener Gemischter Satz, Wien, 2515, 119 kr, 750 ml. Österrikes huvudstad har betydande vinproduktion, specialitet är ”gemischter satz” där olika druvsorter växer tillsammans, skördas och jäses till härliga viner. Denna gång bjuds ultrafriska citrustoner och exotisk fruktsötma, perfekt till sallader med syrlig dressing.

2020 Leth Duett Trocken, Niederösterreich, 4587.

2020 Leth Duett Trocken, Niederösterreich, 4587, 94 kr, 750 ml. Säkert kort under hundralappen. Österrikes paraddruva grüner veltliner har sällskap av riesling. Den svalkande munkänslan matchar sallader, gärna med försommarens primörer. Hetta lirar utmärkt till detta vin.

2020 Loimer Lenz Riesling, Kamptal, 4350,

2020 Loimer Lenz Riesling, Kamptal, 4350, 139 kr, 750 ml. Håll utkik efter Fred Loimer, kvalitet är hans signum och vinerna briljerar. Som alltid bjuds härlig energi i både syra och frukt. Mixen av inlagda päron och aprikos kantas av mynta och gröna äpplen. Givet alternativ till gröna rätter.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här