Frukostbord för romantiker
Foto: Stefan Wettainen
På menyn Proffstipset
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Frukostbord för romantiker

Snart är det Alla hjärtans dag -- och vad passar bättre än att tjuvstarta romantiken med en storslagen frukost i helgen?

Publicerad 10 februari 2012

Romantiska middagar i all ära – men kärlek smakar lika bra även till frukost.  Detta kräver så klart en vacker inramning.
– Det går att få rätt känsla med enkla medel, säger Catharina Lindeberg-Bernhardsson. Hon är dukningsproffs och gör gärna lite extra fint på ­frukostbordet.

Det började med en flytt till Belgien. Plötsligt var hon omgiven av fantastiska blommor och grönsaker, och tänkte: »Det här vill jag lära mig att använda.«
En belgisk floristkurs ledde till en svensk inredningsbutik som ledde till att folk började fråga efter dukningstips. I dag driver Catharina Lindeberg-Bernhardsson hemsidan »Catharina dukar«, en dukningsblogg, håller föreläsningar och har dessutom gett ut ett antal dukningsböcker som både publicerats i Sverige och Tyskland.
– Jag älskar franska frukostar med vita dukar, vikta servetter och en liten ros på bordet. Det är lätt att återskapa hemma.
– Just rosor tycker jag passar extra bra till frukost. Antingen en ensam ros eller ett jättefång. Silverbestick och en riktig te- eller kaffekanna ger också den rätta känslan.
Överhuvudtaget vill hon slå ett slag för tygservetter.
– Men det är viktigt att de går att tvätta. Jag har några gamla linneservetter som jag inte ens bryr mig om att stryka. De duger gott. Dessutom ligger det ju i tiden att återanvända saker.
Rosor och linneservetter kanske inte passar för stressiga måndagsmorgnar, men Catharina tycker ändå att man ska unna sig att duka vackert även på vardagar.
– Hela måltiden får ett lyft om det ser trevligt ut på bordet. Inte minst frukosten.

Fem ingredienser för helgfrukosten

  • Vit duk.
  • Tygservetter, vikta eller ostrukna spelar ingen roll.
  • Finbestick.
  • Serveringskanna för kaffe och te.
  • Levande blommor, gärna rosor.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.