Frukostbord för romantiker
Foto: Stefan Wettainen
På menyn Proffstipset
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Frukostbord för romantiker

Snart är det Alla hjärtans dag -- och vad passar bättre än att tjuvstarta romantiken med en storslagen frukost i helgen?

Publicerad 10 februari 2012

Romantiska middagar i all ära – men kärlek smakar lika bra även till frukost.  Detta kräver så klart en vacker inramning.
– Det går att få rätt känsla med enkla medel, säger Catharina Lindeberg-Bernhardsson. Hon är dukningsproffs och gör gärna lite extra fint på ­frukostbordet.

Det började med en flytt till Belgien. Plötsligt var hon omgiven av fantastiska blommor och grönsaker, och tänkte: »Det här vill jag lära mig att använda.«
En belgisk floristkurs ledde till en svensk inredningsbutik som ledde till att folk började fråga efter dukningstips. I dag driver Catharina Lindeberg-Bernhardsson hemsidan »Catharina dukar«, en dukningsblogg, håller föreläsningar och har dessutom gett ut ett antal dukningsböcker som både publicerats i Sverige och Tyskland.
– Jag älskar franska frukostar med vita dukar, vikta servetter och en liten ros på bordet. Det är lätt att återskapa hemma.
– Just rosor tycker jag passar extra bra till frukost. Antingen en ensam ros eller ett jättefång. Silverbestick och en riktig te- eller kaffekanna ger också den rätta känslan.
Överhuvudtaget vill hon slå ett slag för tygservetter.
– Men det är viktigt att de går att tvätta. Jag har några gamla linneservetter som jag inte ens bryr mig om att stryka. De duger gott. Dessutom ligger det ju i tiden att återanvända saker.
Rosor och linneservetter kanske inte passar för stressiga måndagsmorgnar, men Catharina tycker ändå att man ska unna sig att duka vackert även på vardagar.
– Hela måltiden får ett lyft om det ser trevligt ut på bordet. Inte minst frukosten.

Fem ingredienser för helgfrukosten

  • Vit duk.
  • Tygservetter, vikta eller ostrukna spelar ingen roll.
  • Finbestick.
  • Serveringskanna för kaffe och te.
  • Levande blommor, gärna rosor.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här