”Det är mitt sätt att rensa huvudet”
– Under en tvåtimmarstur med motorcykeln faller det mesta på plats, säger Thomas Liliegren. Foto: Anna Hållams
Fokus EFTER JOBBET

”Det är mitt sätt att rensa huvudet”

Livet är mer än bara jobb! HRF:aren Thomas Liliegren lägger ledig tid på sitt stora intresse: motorcyklarna. – Det är som terapi, kan man säga. Den totala friheten, att inte prata med någon, bara köra, säger han.

Publicerad 23 september 2020
Thomas på sin Yamaha midnight star. Foto: Anna Hållams

I Thomas Liliegrens liv finns två passioner som har en sak gemensamt: båda har hjul. När han är ledig från jobbet på Ikea-restaurangen i Jön­köping är det två saker som ofta står på schemat: ett spinningpass – och en tur med någon av hans älskade hojar.
– Det är mitt sätt att rensa huvudet och sortera tankarna. Under en tvåtimmarstur med motorcykeln faller det mesta på plats. Det är som terapi, kan man säga. Den totala friheten, att inte prata med någon, bara köra.

Intresset startade redan när han var liten, men det dröjde till 25-årsåldern innan han till slut tog mc-körkort. I dag står två motorcyklar i garaget.
– Jag har två helt skilda hojar. En Yamaha midnight star, 1 900 kubik, det är en riktig glidarhoj. Den andra är en BMW K1200 RS, det är en sporttouring-hoj.

Intresset för motorcyklar delar Thomas med sin bror. Ibland tar de en tur tillsammans med sina matchande hojar.
– Han har en likadan BMW, hans är röd och min är blå. Det var han som lurade på mig den.

Vi är några jobbarkompisar som åker ihop.

Thomas Liliegren är även ordförande i HRF avdelning Öst. Foto: Anna Hållams

Thomas har även lyckats få några av sina jobbarkompisar att bli intresserade. Ett par kollegor har faktiskt tagit motor­cykelkörkort efter att ha hängt med ut.
– Så vi är några jobbarkompisar som åker ihop. Vi åker och tar en räkmacka eller en glass någonstans, det brukar inte finnas några bestämda mål. Det är fantastiskt, värt varenda krona.

För smakar det så kostar det, som man brukar säga. Trots att Thomas inte brukar köra mer än kvällsturer och till och från jobbet ibland, så uppskattar han att han lägger ett par tusen kronor i månaden på hojintresset. För att hålla nere kostnaden har Thomas nyligen skaffat ytterligare en hoj.
– Jag har ärvt en treväxlad Monark. Den kör jag till och från jobbet för det mesta.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här