Blomkålssoppa med kikärtsgremolata
Blomkålssoppa med oliv- och kikärtsgremolata. Foto: Linus Meyer
På menyn oliver

Blomkålssoppa med kikärtsgremolata

Enkel soppa med guldkant. Kalasdags? Lite mer grädde och en skvätt vitt vin gör soppan festligare.

Publicerad 28 april 2017

(4 portioner med omtag)

  • 800 g blomkål
  • 1 stor purjo
  • 1 l grönsaksbuljong, gärna av lantbuljong
  • 1 dl grädde
  • svartpeppar

Kikärtsgremolata

  • 1 burk kikärtor
  • 1 liten citron
  • 1 stor klyfta vitlök, tunt skivad
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 dl finstrimlad bladpersilja

Till servering: gott bröd, färskost eller skinka

Gör så här:

  1. Tvätta och ansa blomkål och purjo. Skär blomkålen i små bitar och purjon i större. Koka upp buljong och grädde. Sjud grönsakerna helt mjuka, 7–10 minuter.
  2. Mixa grönsakerna till slät puré med hälften av vätskan. Späd med resten. Smaka av med svartpeppar.
  3. Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av. Skär hälften av det gula från skalet på citronen med en potatisskalare. Finhacka det tillsammans med vitlök och oliver. Blanda kikärtor, olivhack och persilja.
  4. Servera soppan med kikärtsblandningen och klyftor av citronen att pressa över.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här