Haka på den globala trenden och njut av en alkoholfri öl till maten. Det finns goda alternativ av alla sorter, från IPA till veteöl.
Så här års håller vi gärna kvar känslan av sommar med långa måltider lagade av goda och nyskördade råvaror. Sensommarens alla grönsaker och rotfrukter ger en oöverträffad variation av smaker på tallriken.
Alkohol i dryck är en smakbärare, den lyfter upplevelsen och gör att drycken mäktar med smakrikt på tallriken.
Ibland vill vi njuta av måltider utan att dricka alkohol till, och då finns det ett varierat utbud av drycker.
På vinsidan har tillverkarna lyckats halvdant och bland annat stökar den höga sockerhalten till det i kombination med mat.
För öl har utvecklingen gått betydligt bättre. Globalt går trenden mot alkoholsvagare öl, eller helt alkoholfria.
I livsmedelsbutikerna är utbudet stort, både från internationella jättebryggerier men också från lokala småbryggerier.
Genom olika metoder avlägsnas alkoholen utan att ta bort smakerna. Man har lärt sig att ta till vara humlens och maltens aromer utan hjälp av alkohol som smakbärare.
Variationen av stilar gör att det finns ett alkoholfritt alternativ för alla smaker.
Ställ olika sorter i en ishink och njut av sensommarens bästa törstsläckare.