Varje år blir ungefär 250 000 svenskar matförgiftade efter ett restaurangbesök. Det vill regeringen ändra på. Det kan bli krav på ett »livsmedelskörkort« för alla som arbetar med mat.
I dag, torsdag, gav regeringen ett uppdrag till Livsmedelsverket: Granska livsmedels- och restaurangbranschen och ta reda på hur mycket anställda och företagare kan om livsmedelshygien.
Ett livsmedelskörkort är en av de saker som Livsmedelsverket ska utreda. Körkortet skulle vara ett bevis på att man har tillräckliga kunskaper om mathantering. Det skulle vara obligatoriskt för alla som arbetar med livsmedel.
– Vi konsumenter har rätt att ställa krav på att företagen ser till att personalen har tillräcklig kompetens, säger jordbruks- och konsumentminister Ann-Christin Nykvist i ett pressmeddelande.
Livsmedelsverket ska berätta vad de kommit fram till senast den 15 juni 2006.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.