Nyheter Val 2014
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Rätt av Löfven att utlysa extraval”

Det var rätt av statsminister Stefan Löfven att utlysa extraval, säger Hotell- och restaurangfackets ordförande Therese Guovelin. Samtidigt är hon djupt besviken över att de reformer som regeringen föreslagit nu inte blir av.

Publicerad 4 december 2014
inlinebild
Therese Guovelin, HRF:s ordförande. Foto: Stig Hammarstedt

I går meddelade statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer att utlysa ett extraval i mars nästa år. Beskedet kom efter att Sverigedemokraterna fällt regeringens budget och i stället stött allianspartiernas budgetförslag. Hotell- och restaurangfackets ordförande Therese Guovelin tycker att beslutet var riktigt.  
– Det var helt rätt beslut att fatta. Sedan tycker jag att det är för jäkligt, rent ut sagt. Det är ett besvärligt läge. Jag känner oro över SD:s spel och inflytande. De har nu visat sitt rätta jag som ett enfrågeparti, ett rasistiskt parti.

Med hjälp av Sverigedemokraternas röster klubbades i stället de borgerliga partiernas budget igenom i går. Det innebär att inga av regeringens föreslagna reformer kommer att bli verklighet.
– Det handlar om att ta bort stupstocken i sjukförsäkringen, en kraftig höjning av nivåerna i a-kassan, extra satsningar på barnomsorg på obekväm arbetstid, extra satsningar på kvinnors arbetsmiljö och upprustning av miljonprogrammet. Regeringens budget innehöll många saker som är bra för våra medlemmar och andra medborgare. Nu försvann det i ett klubbslag, säger Therese Guovelin. 

Förbundet kommer nu att arbeta tillsammans med de andra LO-förbunden för en socialdemokratisk valseger vid extravalet den 22 mars, säger Therese Guovelin.
– Det allra viktigaste är att få våra medlemmar att gå och rösta. Vi måste också tydligt lyfta frågor om alla människors lika värde, det är ett bra läge att göra det nu.  

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här