Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Pride är en viktig manifestation”

-- Det finns de som tror att vi inte ser fördomar och diskriminering som fackliga frågor, men det är minst lika viktigt som avtalsförhandlingar, säger HRF:s ordförande Therese Guovelin.

Publicerad 30 juli 2015
inlinebild
Therese Guovelin. Foto: Stig Hammarstedt

I år står Hotell- och restaurangfacket tillsammans med fackförbundet Livs i tältet i Pride Park på Östermalms IP i Stockholm.
– HRF står för mångfald. Många HBT-personer är medlemmar, men vi vill såklart att ännu fler ska gå med. Vi vill att de ska se facket som en god företrädare.
Första Pridefestivalen organiserades 1998 och Hotell- och restaurangfacket var med redan från början. Årets tema är ”Göra slut”.
– Det händer dagligen att HBT-personer utsätts för diskriminering, kränkningar, hot och hat. HRF vill göra slut med fördomar och diskriminering. Vi är med på Pride för det är en viktig manifestation för alla människors lika rättigheter.
Länge var Pride något som hände i Stockholm, men numera anordnas Pridefestivaler i 25–30 städer runt om i landet.
– I media är det mycket fokus på paraden, men för många är det seminarierna och känslan av samhörighet som är viktigast. Kampen är inte över bara för att homosexuella får gifta sig.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan