Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Pizzeria lagade tomatsås med borrmaskin

En pizzeria i Landskronatrakten fick röd gubbe efter att miljöförvaltningens inspektörer upptäckt att pizzerians tomatsås tillverkades med hjälp av en borrmaskin.

Publicerad 2 november 2011

Det var vid en oanmäld inspektion som inspektörerna hittade flera ovanliga köksgeråd i pizzerians kök. Förutom borrmaskinen, som användes till att blanda tomatsås, ingick även en färgblandningsvisp i köksutrustningen, skriver HD.se.
– Det är inte tillåtet att använda material som inte är utformade för livsmedelsbruk, maskiner kan till exempel släppa ut vätskor eller inte gå att rengöra ordentligt, säger miljöinspektören John Samuelsson till tidningen, men tillägger att det inte är första gången han ser en borrmaskin användas till matlagning.
– Det kan bero på okunskap. En annan förklaring kan vara att köksmaskiner i allmänhet är dyrare.

Inspektörerna noterade också att lokalerna var dåligt rengjorda, att vissa livsmedel höll för höga temperaturer och att ventilationen var otillräcklig.

Pizzerian har rätt att inom kort få en ny inspektion och därmed få en chans att få tillbaka sin gröna gubbe.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här