Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Pia Hansson blev årets kvinnliga kock

Pia Hansson vann Wilhelmina 2002, årets stora tävling för kvinnliga kockar. Med lättrökt kalventrec√¥te och ljummen hasselnötspaj vann hon juryns smaklökar.

Publicerad 18 september 2002

Pia Hansson, 33 år, (bilden) arbetar som kökschef på Thoresta Herrgård i Bro och var även finalist i fjolårets upplaga av Wilhelmina.

Pias vinnarmat
Som finalmat lagade Pia en varmrätt av lättrökt kalventrecôte och svampfylld kalvroulad med terrin på potatis, äpple och fänkål samt fänkålssås. Ragu på lima- och bondbönor
samt limabönskum. Till dessert gjorde hon en chokladmousse med halloncoulis och kryddig hallonsorbet samt ljummen hasselnötspaj med vaniljsås samt nougatinflarn.

Juryn motiverade Pias seger så här:
"Segraren skapade en bra varmrätt på hög nivå och en mycket harmonisk och väl utförd dessert".
Juryn leddes av Gert Klötzke, professor i gastronomi. Förstapriset är bland annat en resa till ExpoGast 2002 i Luxemburg.
Tävlingen avgjodes på Resta-mässan i Malmö.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här