Pia Hansson vann Wilhelmina 2002, årets stora tävling för kvinnliga kockar. Med lättrökt kalventrec√¥te och ljummen hasselnötspaj vann hon juryns smaklökar.
Pia Hansson, 33 år, (bilden) arbetar som kökschef på Thoresta Herrgård i Bro och var även finalist i fjolårets upplaga av Wilhelmina.
Pias vinnarmat
Som finalmat lagade Pia en varmrätt av lättrökt kalventrecôte och svampfylld kalvroulad med terrin på potatis, äpple och fänkål samt fänkålssås. Ragu på lima- och bondbönor
samt limabönskum. Till dessert gjorde hon en chokladmousse med halloncoulis och kryddig hallonsorbet samt ljummen hasselnötspaj med vaniljsås samt nougatinflarn.
Juryn motiverade Pias seger så här:
"Segraren skapade en bra varmrätt på hög nivå och en mycket harmonisk och väl utförd dessert".
Juryn leddes av Gert Klötzke, professor i gastronomi. Förstapriset är bland annat en resa till ExpoGast 2002 i Luxemburg.
Tävlingen avgjodes på Resta-mässan i Malmö.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.