Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Pension påverkas lite av få års deltid

Deltid under en tioårsperiod behöver inte leda till kraftigt försämrad pension, enligt en ny nordisk studie. Men Sverige hör till de länder där pensionen trots allt försämras, och svenska kvinnor jobbar näst mest deltid i Norden.

Publicerad 4 november 2013
Pension påverkas lite av få års deltid
Under småbarnsåren är det vanligt att gå ner till deltid. Foto: Colourbox

Tio års deltidsarbete påverkar pensionen, men inte så mycket som forskarna bakom en ny nordisk studie hade trott. För kvinnor i Norge och Danmark påverkades den inte alls, medan den i Sverige, Finland och på Island minskade med 5 –10 procent.

Marianne Sundström, professor i arbetsmarknadsekonomi vid Stockholms universitet, har skrivit rapporten tillsammans med Alma Wennemo Lanninger. Hon blev förvånad över resultatet.
– Effekterna av deltidsarbetet är betydligt mindre än vi trodde.

”Deltid, kön och ekonomisk fördelning” utgår från några typfall, samtliga kvinnor, bland annat en undersköterska som arbetar 75 procent under tio år och heltid i övrigt fram till pensionen. En tioårsperiod valdes eftersom det sågs som rimligt att personerna arbetar deltid till dess att yngsta barnet är åtta år.

Den som i likhet med många anställda inom hotell- och restaurangbranschen arbetar deltid under en längre period, måste räkna med att pensionen sjunker mer än vad studien visar. Två tredjedelar av de anställda i hotell- och restaurangbranschen arbetar mindre än 80 procent, enligt den partsgemensamma statistiken från Hotell- och restaurangfacket och Visita.

Förekomsten av deltid är hög i Norden och många av dem som jobbar deltid gör det ofrivilligt: 25 procent i Sverige, och ännu fler i Finland och Island. Här finns ett samband med krisläget.
– När arbetslösheten ökar, ökar också andelen personer i Norden som arbetar deltid mot sin vilja, säger Marianne Sundström.

Studien är utförd på uppdrag av NIKK, Nordisk information för kunskap om kön, som en del av projektet Deltid i Norden. De nordiska jämställdhetsministrarna har beslutat att finansiera en andra fas av forskningen som ska undersöka de bakomliggande orsakerna till att det är vanligare med deltid bland kvinnor än bland män.

Fakta: Så ser deltiden ut i Norden

Norge är det land i Norden som har högst andel deltidsarbetande kvinnor, 36 procent. Sverige ligger på andra plats, här arbetar 31 procent av kvinnorna deltid. I Finland arbetar bara 15 procent av kvinnorna deltid.

Att pensionen knappt påverkas i Danmark beror på att de där har kvar folkpensionen som inte är inkomstrelaterad. I Norge handlar det om att kvinnor med barn som förkortar sin arbetstid får ett extra pensionspåslag och att alla som arbetar heltid i minst 30 år inom den offentliga sektorn får full tjänstepension.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter

Sommartempo på Hotellrevyn

Nu växlar Hotellrevyn ner tempot några veckor, men vi är tillbaka igen i början av augusti med nya nyheter och reportage. Trevlig sommar alla läsare!

Publicerad 5 juli 2019
Sommartempo på Hotellrevyn
Redaktionen (ej i bild) samlar krafterna och är snart tillbaka. Foto: Istockphoto
Nyheter ARBETSMILJÖ

Allianceplus får kritik för arbetsmiljön

Kränkande särbehandling, stress och dålig ergonomi. Det kunde HRF se hos Allianceplus. Nu har bolaget drygt två månader på sig att identifiera, åtgärda och förebygga risker i arbetsmiljön.

Publicerad 5 juli 2019
Allianceplus får kritik för arbetsmiljön
Städföretaget Allianceplus. Foto: Hotellrevyn

Efter larm från Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud Alaettin Aycicek gjorde Arbetsmiljöverket i slutet av maj ett besök hos Allianceplus i Solna. Bolaget levererar städning, catering och andra tjänster till bland annat hotell. Arbetsmiljöverket påtalade en rad brister inom framför allt housekeeping på ett av hotellen. Nu har Allianceplus till den sista september på sig att upprätta riskbedömningar och handlingsplaner.

– När det gäller till exempel arbetsbelastningen tas ingen hänsyn till att olika rum tar olika lång tid att städa. Man ska klara tre rum per timme. Hinner man inte så städar man klart efter man stämplat ut. Många av våra medlemmar gör så för att de inte har permanent uppehållstillstånd och inte vågar riskera jobbet, säger Alaettin Aycicek.

Det är inget som Dalia Ramzi, vd på Allianceplus, känner igen.

– Det går helt emot våra regler och ramverk. Vi arbetar aktivt med hur vi säkerställer att våra medarbetare får rätt förutsättningar att göra ett bra arbete. Hinner man inte med det som förväntas av en på sin arbetsdag så ska detta alltid lyftas upp till chefen som sedan ansvarar för att se över arbetsfördelningen.

På Allianceplus hemsida kan man läsa att bolaget ”ingår partnerskap med kunder som är måna om kvalitet och om att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för sina medarbetare”.

– Arbetsmiljön är ett väldigt viktigt fokusområde för oss. Vi har årligen utbildningar i arbetsmiljö och arbetsrätt för våra chefer. Eftersom majoriteten av våra medarbetare är ute och arbetar i våra kunders lokaler är det också extremt viktigt att vi har ett tätt samarbete med våra kunder när det gäller arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket har begärt att få in en handlingsplan för både åtgärdande och förebyggande arbete senast den sista september och den arbetar vi med just nu, säger Dalia Ramzi.

Fokus KARRIÄR

Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas

Besöksnäringen ses sällan som en bransch där man gör karriär. Det vill Hotell- och restaurangfacket ändra på.

Publicerad 1 juli 2019
Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas
Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Det finns generellt få chefer i vår näring. I stället lägger man på våra medlemmar mycket ansvar, utan chefsbefogenheter. Och vi ställer ofta upp, säger Pim van Dorpel, HRF:s vice ordförande.

Snart lanseras Branschkoden, framtagen i samarbete mellan HRF och Visita, där man stärker gott arbetsgivarskap. En del i det är att se potentialen i de anställda. Det kan ge fler chans att utvecklas, tror Pim van Dorpel.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

En rapport från BFUF visar samtidigt att många prioriterar annat. Det kan vara längtan efter en rik fritid som gjort att man valt besöksnäringen, och de som ändå vill klättra byter sektor.

– Vi har ett glastak i kompetenstrappan kan man säga. Det är alldeles för lågt betalt även som chef. Många anser inte att det är värt att ta på sig extrauppgifter inom administration och ekonomi för den blygsamma löneökningen det innebär. Sedan har vi ett samhälle som inte är anpassat för vår näring. Alla kommuner tillhandahåller till exempel inte nattis, säger Pim van Dorpel.

Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utvecklingSusanna Heldt Cassel

Susanna Heldt Cassel, en av forskarna bakom BFUF-rapporten, menar att branschens syn på utbildning skiljer sig från andra sektorer.

– Det är ganska tydligt att det inte är formell utbildning som räknas om man vill göra karriär i besöksnäringen. Det är på sätt och vis ett problem. Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utveckling och innovationer.

Få chefsjobb

Andel som har ledande position/hög utbildning i olika sektorer.

  • Restaurang: 10 %
  • Handel: 10 %
  • Hotell: 11 %
  • Tillverkning/bygg: 15 %
  • Turism/resor: 24 %
  • Offentlig verksamhet: 51 %
  • Hälsa/sjukvård: 58 %

Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Pim van Dorpel anser också att det behövs en ny syn på utveckling och utbildning. Och det är framför allt arbetsgivarna som kan bli bättre på att visa vilka vägar man kan gå för att utvecklas inom branschen.

– De borde jobba mer agilt, med utveckling och utbildning hela livet. Och se till att det går att göra lönekarriär inom branschen. Man måste kunna få betalt för yrkesskicklighet. Som det är nu stannar löneutvecklingen vid 30. Där har arbetsgivarna haft ett kortsiktigt tänk som innebär att alla är utbytbara. Det tar tid att förändra, men det är på gång, säger Pim van Dorpel.

Fråga om jobbet.
76
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här