Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Oklart om arbetsmiljö och drogtester

Förhandlingarna om arbetsmiljö och drogtester blev inte klara på tisdagen. Efter midsommar gör fack och arbetsgivare ett nytt försök att komma överens.

Publicerad 9 juni 2004

Förhandlarna träffades på tisdagen och blev i princip överens om vad som ska stå i avtalet om arbetsmiljö och samverkan.
Tjänstemannaförbundet HTF och LO-förbundet HRF har förhandlat tillsammans med motparten SHR.
HTF säger helt nej till ett avtal om drogtester. HRF kan tänka sig tester om det blir klara regler.
Ett avtal om arbetsmiljön var ett villkor i det löneavtal som blev klart den 30 april. Det skulle ha varit klart den 15 maj, men är alltså kraftigt försenat.
Det var facket som ville ha ett avtal om arbetsmiljön och hur man ska samverka om dessa frågor på arbetsplatsen. Arbetsgivarna kopplade samman det med att man fick ett avtal om drogtester.
Även facket vill ha bort drogerna från arbetsplatserna, droger är ju en stor hälsorisk för medlemmarna. Men facket vill ha klara bestämmelser om hur testerna ska gå till och hur resultaten får användas. Det måste finnas regler om vad som ska hända när droger påträffas. En klar handlingsplan med företagshälsovård och rehabilitering, är det fackliga kravet. Det är drogerna som ska bort, inte människan, anser facket.
Nästa förhandling hålls den 28 juni.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här