Nyheter ägarbyte
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ny ägare — då fick Mi inte jobba kvar

Efter 19 år på samma restaurang fick Mi Leijding beskedet att en ny ägare skulle ta över -- och hon fick inte jobba kvar. HRF drev hennes ärende till Arbetsdomstolen, men där tog det stopp.

Publicerad 5 maj 2015
Ny ägare — då fick
Mi inte jobba kvar
Mi Leijding omfattades av företrädesrätten, men hade inte visat tillräckligt tydligt att hon ville jobba, menade domstolen. Foto: Pernilla Wahlman

År 2011 fick Mi Leijding och kollegorna på Folkets hus-restaurangen Borgen i Gävle veta att deras arbetsplats skulle läggas ner. Personalen skulle sägas upp på grund av arbetsbrist. Då hade Mi arbetat där i 19 år.
– Det kändes väldigt ledsamt. Det var ju mitt ställe efter så många år.
Men Folkets hus skulle inte stå utan restaurang. Ett annat bolag skulle ta över driften och den »nya« restaurangen skulle öppna bara någon vecka efter att Borgen hade stängt.
Av de anställda var det bara chefen som skulle arbeta kvar.

Mi säger att det var underförstått att övriga inte var välkomna.
– Det var så uppenbart att vi inte skulle få stanna kvar. De var tydliga med att det skulle bli en ny restaurang med ny personal.
Mi sa till den nya krögaren att hon ville jobba kvar. Svaret hon fick var att det inte behövdes. Senare visade det sig att restaurangen nyanställt och tagit in extrapersonal. Hotell- och restaurangfacket startade en process med förhandlingar som ledde till en stämning i Arbetsdomstolen.
Den nya ägaren menade att det inte alls var tal om verksamhets­övergång, och att Mi därför inte haft rätt till förtur.

Flera skäl angavs. Ett var att verksamheten inte var densamma som i tidigare regi. Maten var bättre, öppettiderna andra och inredningen ny, menade man. Ett annat var att inga större materiella tillgångar övergått mellan gamla och nya restaurangen.
HRF menade däremot att verksamheten var i stort sett densamma, och att det var bevisat att den nya restaurangen faktiskt använde de gamla inventarierna, som diskmaskin, porslin och bestick.
I maj 2014 hölls förhandlingar i Arbetsdomstolen. I slutet av året kom domen, som var både positiv och negativ på samma gång. AD konstaterade att det faktiskt var en verksamhetsövergång.

Mi omfattades alltså av företrädesrätten och borde ha fått förtur till ett jobb. Samtidigt ansåg domstolen att hon inte gjort tillräckligt för att visa att hon ville jobba vidare hos den nya arbetsgivaren. Förlust alltså.
– Jag var nog rätt förberedd, men blev ändå besviken. Man kommer uppenbarligen ingen vart med att säga att man vill vara kvar och att man har rätten på sin sida. De kan lika gärna ta bort reglerna, säger hon.

Verksamhetsövergång eller inte?

Så gick det i Arbets­domstolen för tre andra ärenden.

Konferensgården
Restaurang- och konferensverksamheten på kommunalägda Elfviks gård på Lidingö utanför Stockholm togs över av ett företag från ett annat.
– Materiella tillgångar och lös egendom ansågs ha tagits över.
– Verksamheten var densamma.
– Bara en av de anställda fick jobba vidare hos det nya företaget.
– Kunderna togs inte över.
AD:s beslut: Det var en verksamhets­övergång. Eftersom verksamheten var i stort sett densamma. 

Hotellstädningen
Park Inn Designhotell lade ut städet på entreprenad hos Sodexo. Många av hotellets egna städare gick över till företaget. Efter en tid sade Sodexo upp avtalet och en rad anställda sades upp på grund av arbetsbrist. När hotellstädningen togs över av ett annat företag fick bara ett fåtal av städarna jobb där.
– –Inga betydande materiella tillgångar togs över. Det nya företaget använde visserligen samma linnevagnar som det gamla, men hade även egna städvagnar.
– Verksamheten var densamma.
– Bara två tidigare Sodexo-anställda fick anställning.
AD:s beslut: Ingen verksamhetsövergång. Eftersom merparten av de tidigare anställda inte tagits över.

Tågstädningen

ISS Trafficare AB städade SJ:s tåg, men avtalet avslutades. Då sade ISS upp städarna. SJ rekryterade egen personal.
– Verksamheten låg inte nere alls.
– Verksamheten var densamma, eftersom de anställda gjorde samma arbetsuppgifter.
– Lokaler som omklädningsrum och förråd togs över.
– Ungefär en fjärdedel av ISS personal togs över.
AD:s beslut: Ingen verksamhetsövergång. Detta då bara en liten del av de tidigare ISS-anställda togs över och de lokaler som övertogs inte hade någon större vikt för verksamheten.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter försäkring

Hon fick 40 000 för gammal skada

För tio år sedan skar kocken Jackie Lenander av en sena i ena tummen. Nyligen fick hon drygt 40 000 kronor från arbetsskadeförsäkringen.

Publicerad 29 juni 2021
Hon fick 40 000 för gammal skada
Jackie Lenander fick en arbetsskada på tummen på sin tidigare arbetsplats. På vänster tumme syns två små ärr från skärskadan. Foto: Daniel Nilsson

Om försäkringen

  • Den som drabbas av en arbetsskada, till exempel genom en olycka, kan få ersättning från Trygghetsförsäkringen vid arbetsskada, TFA. Den gäller för alla anställda på en arbetsplats med kollektivavtal.
  • Försäkringen administreras av Afa Försäkring. TFA kompletterar den lagstadgade arbetsskadeförsäkringen som alla anställda omfattas av, och som administreras av Försäkringskassan.
  • TFA kan lämna ersättning bland annat för inkomstförlust, kostnader, sveda och värk, ärr och medicinsk invaliditet.

År 2011 jobbade Jackie Lenander som kock på Casino Cosmopol i Malmö. En dag när hon skulle putsa ryggbiff slant hon med kniven och råkade skära av en sena i vänster tumme.
Det resulterade i en lång sjukskrivning, rehabilitering och nedsatt rörlighet. Trots det, och trots att Jackie haft många fackliga uppdrag, däribland försäkringsinformatör, anmälde hon inte sin skada till Afa Försäkring.
– Det är på något sätt så att alla skador är viktigare än sina egna. Dessutom hade jag flyttat och hade inte kvar alla papper, säger Jackie.

Preskriptionstiden för skadeersättning i arbetsskadeförsäkringen är tio år.
När den gränsen närmade sig bestämde sig Jackie till slut för att göra en anmälan.
– Jag hade det i bakhuvudet, att jag skulle fixa det innan tiden gått ut.

Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde.

Jackie Lenander. Foto: Daniel Nilsson

Hon skickade in läkarintyg, bilder och filmer på problemen hon har med den skadade tummen i dag, och arbetsgivaren bekräftade att skadan var orsakad av arbetet.

Efter ett tag kom svaret från Afa Försäkring: hon har rätt till 40 500 kronor i ersättning. Bland annat bedömer Afa att Jackie fått två procents invaliditet på grund av skadan.

– Jag trodde att jag kanske skulle få en liten peng för ärrbildningen, men det är ju jättemycket pengar! Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde, säger Jackie.

Så här anmäler du

Du gör själv din anmälan till Afa Försäkring.
Enklast är att göra det på afaforsakring.se där du loggar in på Mina sidor med Bank-ID.
Här fyller du i alla uppgifter om din arbetsskada och bifogar eventuella intyg.
Din arbetsgivare måste sedan bekräfta din anställning. Det kan ske digitalt eller via brev.
Handläggningstiden varierar, men målet är beslut inom 30 dagar. Det går också att anmäla via pappersblankett.

För att få fram de saknade sjuk- och läkarintygen vände hon sig till Försäkringskassan.
Förutom en mindre kostnad på 50 kronor för att få pappren utskrivna, var det inga problem alls, berättar Jackie.

Även från Afa Försäkring fick hon bra hjälp.
– De har varit jättebra och hjälpsamma, svarat snabbt på mina frågor.

Hon vill nu uppmana alla att anmäla sina arbetsskador.
– Anmäl! Det kan vara jättemycket pengar du har rätt till.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter LÄTTNADER

Alkoholstoppet tas bort

Nu kom det efterlängtade beskedet – från den 1 juli får restaurangerna ha öppet lika länge som vanligt. Det blir också tillåtet med fler gäster per sällskap.

Publicerad 28 juni 2021
Alkoholstoppet tas bort
Snart blir det tillåtet att servera alkohol efter 22.30 igen. Foto: Colourbox

Alkoholstoppet för serveringsställen tas bort den 1 juli. Det berättade övergångsregeringen och Folkhälsomyndigheten under en pressträff på måndagen.

Det är den höga vaccinationsgraden gör att Sverige kan öppnas enligt den plan som tidigare presenterats. Lättnaderna som nu presenterats ingår i steg två av planen.

På uteserveringar slopas begränsningen av storlek på sällskap helt från den 1 juli. Inomhus blir det tillåtet att servera åtta personer, i stället för dagens fyra.

Men det är fortfarande sittande servering och avstånd mellan borden som gäller. Anledningen är att man vill se hur det går innan de sista restriktionerna tas bort, för att undvika att det blir ett bakslag.

Malin Ackholt, förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket, hade hoppats på fler lättnader.

– Dagens besked är glädjande, men det är synd att det finns restriktioner kvar. De som inte har utomhusaktiviteter är fortfarande mer drabbade, säger Malin Ackholt.

När det gäller privata träffar är rådet att umgås utomhus och i mindre grupper. Butiker har kvar sina begränsningar för hur många som får vara i lokalen samtidigt.

Ingår i temat: Coronakrisen 140 artiklar

Alla artiklar i temat (137 till)
Nyheter tävling

Han ska få löken att glänsa i Årets kock

William Brittsjö från restaurang Ricordi var en av åtta som tog sig till final i Årets kock efter två hektiska tävlingsdagar.

Publicerad 22 juni 2021
Han ska få löken att glänsa i Årets kock
En av William Brittsjös favoritråvaror, gul lök, är också årets huvudråvara i finalen. Foto: Mostphotos, Privat

Åtta kockar ska göra upp om titeln Årets kock 2021 den 16 september. En av dem är du, grattis!
– Tack! Det är kul.

Hur var det att tävla?
– Det var extremt hård konkurrens, men det är bara att kämpa på. Dag två var det noll-noll igen, och då ger man allt.

Nu är det löken som ska skina, det är kul.

Hur förbereder du dig för finalen?
– Det handlar om att man inte vet vad som komma skall. Man tittar på föregående år och utgår från det.
Det gäller att utvidga sin bredd som matlagare. Man får utgå från sig själv och vad man gillar att laga. Vi vet ju huvudråvaran, gul lök. Det är en av mina favoritråvaror. Nu är det löken som ska skina, det är kul.

Huvudråvaran är känd, men mycket är en överraskning. Hur tänker du kring det?
– Råvarukorgen får man reda på samma dag, och så får man lite tid att förbereda sig.
Utmaningen är att man inte har någon exakt logistikkänsla när man inte hunnit träna på en rätt, så man får gå på magkänsla.

Vad hoppas du på för råvaror?
– Jag är ju göteborgare så skaldjur vore jättehärligt. Eller lamm, det gillar jag.

Finalisterna till Årets kock 2021, med William Brittsjö som tvåa från höger.

Vilka egenskaper är bra att ha när man tävlar i matlagning?
– I grund och botten handlar det om att vara smaksäker. Det är bra att vara stabil mentalt om något går fel.
Framför allt är det jätteviktigt att man tycker det är kul, annars klarar man inte av den träning som krävs.
Jag går all in i år och tror på den maten jag lagar och anpassar den utifrån tävlingen.

Jag gillar känslan av att vara underdog.

Här är William

Namn: William Brittsjö
Ålder: 22 år.
Från: Göteborg.
Arbetsplats: Ricordi, Stockholm.

Du är ung, bara 22 år. Du tävlar mot kockar med större erfarenhet.
– Ålder är bara en siffra. Det gäller att vara förberedd, skapa sig rätt förutsättningar och laga mat som man själv tror på samt ha lite flyt med domarna.
Men jag gillar känslan av att vara underdog, då slipper man den värsta pressen.

Är du nervös?
– Ja, det är klart man är. Jag har drömt om det här i så många år.
Det är en utmaning, men det ska inte vara lätt att vinna Årets kock. Det gäller att laga så god mat man bara kan.

Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här