Nyheter

Nio år för mordförsök på kollega

I dag föll domen mot de fem som åtalats för det grova rånet mot Max i Falkenberg i höstas. Samtliga dömdes. För den 22-åring som under rånet misshandlade en kollega med en kofot blev straffet nio års fängelse för mordförsök.

Publicerad 28 april 2016
Nio år för mordförsök på kollega
Fem unga döms för det grova rånet mot Max i Falkenberg. Två av dem var anställda på restaurangen vid råntillfället. Foto: Mostphotos, Varbergs tingsrätt.

Alla fem har erkänt att de på olika sätt deltagit i rånet mot Max i höstas. Två anställda misshandlades vid rånet, den ena så grovt att hon bröt båda armarna och fick sys med 40 stygn.

Hårdast blev straffet för den 22-åring, själv anställd på restaurangen, som erkänt att han slagit en av de anställda kvinnorna med kofot. Han döms till nio års fängelse för grovt rån och mordförsök. Det är lagens strängaste straff för den typen av brott.

Ytterligare två unga män deltog vid rånet. De döms till fyra års fängelse respektive åtta månaders sluten ungdomsvård.

Två kvinnor, båda i 20-årsåldern, döms också. Den ena var själv anställd på restaurangen och arbetade kvällen för rånet. Det var hon som öppnade kassaskåpet åt rånarna, som kom över nästan 50 000 kronor i kontanter.
Tingsrätten dömer henne till tre års fängelse för rån. Straffet mildrades av att kvinnan efter rånet ringde ambulans samt tog hand om sina skadade kollegor.

Den andra kvinnan var inte med vid rånet, men hade köpt kofoten som användes till att misshandla de anställda. Hon döms till två års fängelse.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här