Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nekad öl kan kosta 50 000

En servitör på en pizzeria i Södertäljetrakten vägrade servera öl till en funktionshindrad gäst med hänvisning till att han inte visste vilka mediciner mannen tog. Nu stämmer DO pizzerian.

Publicerad 26 juni 2012

Mannen, som har svårt att tala efter en hjärnskada, skulle äta på pizzerian tillsammans med sin assistent. Till maten beställde assistenten en starköl till mannen. Servitören frågade då, enligt stämningen, om han tog några mediciner. Assistenten försäkrade att det inte var något problem, men trots det ville servitören inte servera mannen någon öl. Diskrimineringsombudsmannen, DO, anser nu att detta var diskriminering och har stämt restaurangen i Södertälje tingsrätt.
– Många människor tror sig veta vad som är bäst för personer med funktionsnedsättning, vilket får till följd att de säger saker och handlar ”över huvudet” på dessa personer utan att bry sig om vad personerna ifråga själva vill eller önskar, säger Ulrika Dietersson, chef för DO:s samhällslivsenhet.

DO kräver att pizzerians ägare ska betala 50 000 kronor i skadestånd till mannen. Händelsen inträffade i september 2010.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här