Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nästan 800 lämnade HRF direkt när avgiften höjdes

Något fler än vanligt lämnade Hotell- och restaurangfacket under den första månaden med den nya, högre a-kasseavgiften.

Publicerad 14 februari 2007

Uppdaterad 2007-02-16 kl. 09:31
Under januari har 789 personer lämnat Hotell- och restaurangfacket. Det är något mer än innan a-kassan höjdes. Då brukade 500-600 personer lämna facket en genomsnittlig månad. Mer än hälften av dem som lämnat HRF i januari har bytt till ett annat fackförbund eftersom de har fått jobb i en annan bransch.

-Siffrorna är högst preliminära, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.
Under denna tid har ett antal personer också valt att gå med i facket. Ny statistik visar att det handlar om 420 nya medlemmar under januari.

-I april räknar vi med att veta mer hur regeringens höjning av a-kasseavgiften slår. Då kommer de som inte har betalat sin medlemsavgift på två månader att räknas in i statistiken, säger Ella Niia.

I april får dessa medlemmar också information om att de förlorar sin hemförsäkring som de har haft då de varit medlemmar i HRF.
-Det kan leda till att fler väljer att gå med i facket igen när de ser att de får en billigare försäkring om de är med än om de väljer att gå ur, säger Ella Niia.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här