Moderna Museet i Stockholm ska stängas och totalsaneras. Men redan nu har restaurangen Kantin Moneo snabbsanerats för att hålla verksamheten igång.
– Vi har tagit bort mögelangrepp i disken och bytt undertaksplattor, säger Ulf Tomner från Statens fastighetsverk.
– Vi har också satt in fukt- och temperaturmätare som vi följer.
Vad kostar detta för bara en månads drift?
– Det kan jag inte säga, men ingen renovering är billig, säger Ulf Tomner.
De anställda är fortfarande oroliga för sin hälsa, men restaurangen håller öppet tills den 13 januari.
– Vi har bara självserveringen öppen. Jag sitter i en barack utanför huset, säger Marie Edström som ansvarar för bordsbokningarna.
– Jag kan inte gå in i byggnaden. Jag fick klåda i huden, svårt att andas och huvudvärk. Nu är jag uppsagd till den 28 februari, säger Marie som jobbat i branschen i 18 år.
Krögaren Olle Lindberg tror att restaurangen kommer att läggas i malpåse.
– Vår duktiga personal kommer att hitta nya jobb. Problemet är väl att vi vill behålla dem, men inte kan eftersom renoveringen tar minst ett och ett halvt år.
All personal är uppsagd, men om museet och restaurangen flyttar till ersättningslokaler ska de anställda följa med. Det finns inskrivet i uppsägningen, berättar Peter Ustrup, ombudsman på HRF.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.