Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Medlem fick 745 000 kronor för godkänd arbetsskada

En medlem i HRF kommer att få 745 000 kronor i ersättning för arbetsskada. Han ramlade och skadade sig på arbetsplatsen i april 1999, och nu har han fått arbetsskadan godkänd till 25 procent.

Publicerad 20 maj 2005

– Medlemmen får 3 400 kronor i månaden under 13 år tills han får pension. 12 månader om året fram till pension blir 530 000 kronor, säger juristen Jörgen Nilsson på LO-TCO Rättsskydd, som drivit ärendet för Hotell- och restaurangfackets medlem.

Medlemmen har sjukersättningen sedan hösten 1999 och nu får han alltså dessutom ersättning för den arbetsskada som gör honom arbetsoförmögen.
Han får också ersättning för sveda och värk på totalt 6 500 kronor, ränta, återbetalning av skatt samt retroaktiva pengar för inkomstförlust. Alltså totalt 745 000 kronor.

– Beloppet är högt sett ur HRF:s historia. Det är det näst högsta beloppet som har betalats ut för arbetsskada, säger Göran Andersen, jurist och ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här