Nyheter HEJ GÄST

Maxida Märak vill ha mat till frukost

Artisten Maxida Märak gillar fiskbuffé till frukost och äter alltid upp det hon lägger på tallriken.

Publicerad 11 februari 2020
Maxida Märak vill ha mat till frukost
Maxida Märak är musiker, människorättsaktivist och skådespelare, bland annat. Foto: Patrik Lindén

Hur är du som gäst?
– Jag är nog väldigt trevlig mot personalen tror jag. Sedan är jag ganska renlig av mig, jag brukar hålla ordning. Någonting i mig tycker inte att det är så najs att andra ska städa upp efter mig. Det känns om om det är vanligt att folk släpper allt hyfs när de bor på hotell.

Vad uppskattar du när du är hotellgäst?
– Jag uppskattar om det finns en riktigt bra frukost på hotell. Jag är ingen mackor- och filperson, utan jag vill ha mat på morgonen. Om det finns spelar det andra inte så stor roll.

Har du någon extra minnesvärd upplevelse från branschen?
– Jag är i Norge en del och spelar. Norska hotell har jävla bra frukost. Jag är fiskälskare och de brukar ha ett fiskbord på frukosten, med makrill, lax, ja allt. I våras när jag var på Norgeturné så satt jag bredvid ett par som gick och hämtade tio-tolv tallrikar med vackert upplagd mat som de bara fotade och sedan inte åt. Helt sjukt. Dagen efter, på frukosten, kom hotellpersonalen med en kamera och frågade om de fick ta en bild på mig till sin hemsida. ”Vi ser att du äter mycket frukost och inte lämnar något. Du är ett sådant föredöme” sade de. Så de fotade mig med en tom tallrik.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan